Door een doelpunt van Wessel Schuller werden de laatste drie competitiepunten binnengehaald. (foto Hans Nauta) Foto: Jeroen Kemp

SVM stelt de 2e plek veilig

SVM toonde in de laatste competitiewedstrijd tegen het Utrechtse Elinkwijk karakter en nam mede dankzij goed keeperwerk van Boris van het Land de drie punten mee naar huis.

Trainer Kevin Ligtermoet kan met zijn staf terugzien op een goed resultaat; er werd lang meegedaan om het kampioenschap, een periodetitel werd gehaald en de tweede plaats in de eindrangschikking werd veiliggesteld.

Op bezoek bij het honderd jarige Elinkwijk creëerden de gasten ook de meeste kansen. Elinkwijk kwam door een goed schot na een klein half uur spelen op de 1-0 voorsprong. Vlak voor het rust maakte uit een prima aanval en een goede voorzet van Joey el Bouti Mike de Kok de gelijkmaker.

De tweede helft ging een beter SVM op jacht naar de voorsprong. Elinkwijk bleef af en toe gevaarlijk maar de SVM-doelman bleek niet te passeren. Frank van Brenk, en Mike de Kok slaagden er niet in op te scoren. Pas in de laatste minuut lukte het Wessel Schuller dankzij Perry van den Bunt om de 1-2 binnen te tikken en werden de Maartensdijkers tweede in de eindrangschikking.

Aanstaande zaterdag begint SVM thuis aan de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse tegen SVP uit Veenendaal.