Logo vierklank.nl
Tijdens de intocht sluiten de deelnemers onder veel belangstelling aan bij de KBH uit De Bilt.
Tijdens de intocht sluiten de deelnemers onder veel belangstelling aan bij de KBH uit De Bilt.

Avondvierdaagse Maartensdijk

De 48e avondvierdaagse in Maartensdijk is weer achter de rug. Ongeveer 500 deelnemers van jong tot oud hadden zich ingeschreven en gingen op maandagavond tussen 18.00 en 18.15 uur van start voor de eerste etappe van de 5- of 10 km-route.

door Henk van de Bunt

Bijna alle deelnemers hebben de Vierdaagse uitgelopen en konden op donderdag hun welverdiende medaille ophalen in Dijkstate. Woordvoerder Ad Nieuwenhuis vertelt: 'In tegenstelling tot wat voorgaande jaren wel eens gebeurde, waren de weergoden dit jaar de Vierdaagse goed gezind. Maandag was een bewolkte, maar droge dag, dinsdag wat aan de frisse kant. Woensdag en zeker de donderdag waren prima wandeldagen met veel zon en aangename temperatuur.'

Intocht
Op donderdag verzamelden alle wandelaars vanuit de richting Groenekan zich op de Planetenlaan. Daar werden de wandelaars verrast met snoep, bloemen en slingers. Daarna wandelden de deelnemers achter de Koninklijke Biltse Harmonie (KBK) aan richting Dijkstate. Veel ouders, familieleden en vrienden liepen met de wandelaars mee tijdens het laatste traject naar het Maertensplein. De Koninklijke Biltse Harmonie speelde de sterren van de hemel en presenteerde op het plein nog een mooie show waar veel deelnemers nog even naar bleven kijken en luisteren alvorens hun medaille op te halen. Nieuwenhuis tenslotte: 'Al met al een prima verlopen evenement, waar volgend jaar, van 11 tot en met 14 mei, zeker een vervolg aan zal worden gegeven'.

Meer berichten