Logo vierklank.nl

Eerste Ding & Doen markt in Maartensdijk

Zaterdag 18 mei opende De Vierstee in Maartensdijk haar deuren voor weer een nieuw evenement, de Ding & Doen markt. Een gezellige rommel- curiosa- en activiteitenmarkt, waarbij iedereen van harte welkom was. Diverse verenigingen en goede doelen gaven acte de presence.

door Walter Eijndhoven

Op deze dag kon iedere vereniging of particulier één of meerdere kramen/ tafels huren om producten (ook tweedehands) aan te bieden en de activiteiten van 'hun' club promoten. Er was maar één voorwaarde: de opbrengst komt geheel ten goede aan de eigen vereniging. Mede-organisator Edwin Plug vertelt: 'De standhouders hebben weer hun uiterste best gedaan: boeken, kleding, speelgoed, electronica, planten, geurtjes, witgoed, bijzondere huisvlijt, je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het vinden op onze markt'.

Veel maatschappelijke organisaties waren van de partij: het Algemeen Zangkoor Maartensdijk, bewoners van het Thomashuis, De Kroeg uit De Bilt, Historische Vereniging Maartensdijk, Home Run uit Utrecht, KWF Samenloop voor Hoop, Platform Respectvol Samenleven en vele anderen.

Activiteitenmarkt
Naast de rommel- en curiosamarkt organiseerde De Vierstee 2.0 een activiteitenmarkt. 'In het midden van de zaal staat een groot podium. Iedereen mag hiervan gebruik maken', legt Plug uit. 'Als je iets te vertellen hebt, moppen wilt tappen, een liedje wil zingen, spring op het podium en doe je ding'. Hiervan maakte menigeen gebruik, zoals een vioolspelertje die geld ophaalde voor het KWF. Aan het eind van de middag vond de Maartensdijkse borrel plaats. En het bleef nog lang gezellig in en rond De Vierstee.

Meer berichten