Logo vierklank.nl
Jeroen Nieuwenhuize(l) en Maarten Klein(r): wij gaan het assortiment tuingereedschap uitbreiden om ook de mensen in Maartensdijk en omgeving goed te kunnen bedienen.
Jeroen Nieuwenhuize(l) en Maarten Klein(r): wij gaan het assortiment tuingereedschap uitbreiden om ook de mensen in Maartensdijk en omgeving goed te kunnen bedienen.

LMB Van Ginkel is er voor professional en particulier.

Het bord aan de Dorpsweg 47b in Maartensdijk doet vermoeden, dat er bij LMB Van Ginkel alleen grote landbouwmachines worden verkocht en gerepareerd. Maar niets is minder waar. Ook het kleinere tuin- en handgereedschap zit in het assortiment.

door Kees Diepeveen

Soms moeten mensen even zoeken wanneer zij het terrein opkomen naar de ingang van de showroom annex winkel van het bedrijf: 'Dat is ook een beetje onze handicap' aldus Maarten Klein, samen met Jeroen Nieuwenhuize eigenaar van het bedrijf. 'De winkel had eigenlijk aan de weg moeten staan dan was het beter zichtbaar geweest. Die situatie is ontstaan doordat er gefragmenteerd is gebouwd. Eerst het woonhuis, daarna een stuk werkplaats, later een opslagloods en weer later de showroom. Het was bouwen op de plek die nog beschikbaar was. Meer naar achteren op het terrein'

Snoeischaar
Doordat de showroom annex winkel vanaf de weg vrijwel niet zichtbaar is hebben veel mensen het beeld dat er bij Landbouwmechanisatiebedrijf Van Ginkel alleen maar grote landbouw- en parkmachines worden gemaakt. Maarten Klein vervolgt: 'Maar wij hebben meer te bieden. Naast de grote machines zitten ook de kleinere tuingereedschappen als snoeischaar, kantenknipper, heggenschaar, bezem en ook losse stelen in ons assortiment. Om het aanbod in het kleine tuingereedschap verder uit te breiden komt er per september een vaste kracht voor de winkel. We gaan er voor zorgen dat er een nog breder assortiment voor de particulier beschikbaar is. We willen een partner zijn voor zowel professional als particulier'.

Regionaal
Dat de landbouw een krimpende markt is merkt LMB Van Ginkel. 'Je moet compensatie zoeken en je gaat anders naar je producten kijken hoe die ingezet kunnen worden' aldus Maarten Klein. 'Wij leveren nu ook maaiers en trekkers aan voetbal- en golfverenigingen in de omgeving. Ook hebben we reinigings-, veeg-, en schrobmachines in ons assortiment opgenomen. We verbreden het aanbod en proberen ons ook regionaal te profileren.

Om bedrijf en winkel meer zichtbaar te maken komt op het terrein een zuil waarop duidelijke verwijzingen worden aangegeven naar werkplaats, winkel, showroom en parkeerterrein. 'Zo zijn we stapsgewijs bezig om alles te verbeteren' besluit Maarten Klein het gesprek.    

Meer berichten