De lentemarkt wordt ieder jaar druk bezocht.
De lentemarkt wordt ieder jaar druk bezocht.

Jubileumeditie Lentemarkt

Algemeen

Op zaterdag 25 mei organiseert commissie HCR uit Maartensdijk in samenwerking met zorgboerderij Nieuw Toutenburg aan de Dorpsweg 85 in Maartensdijk een jubileumeditie van de Lentemarkt van 10.00 tot 15.30 uur.

Zorgboerderij Nieuw Toutenburg bestaat dit voorjaar 10 jaar. Eigenaren Wouter en Marjolein van Oostrum: 'Al 10 jaar bieden we kleinschalige dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking of psychische problemen, waarbij huiselijkheid en gezelligheid voorop staan. Het is mooi dat we dit werk al 10 jaar kunnen doen".

HCR
De opbrengst van de Lentemarkt komt dankzij de vele sponsoren bijna volledig ten goede aan de (nood-)hulp die stichting HCR in Bacau (Roemenië) verleent. De doelen van deze noodhulp zijn: kinderen binnen het gezin houden, zorgen dat kinderen naar school blijven gaan, (re)integratie van kinderen of jongeren in hun school, opname van kinderen in tehuizen tegengaan en voorkomen van het uiteenvallen van gezinnen. Jaarlijks nemen aan dit sociale project meer dan 1000 mensen deel. Stichting HCR bestaat dit jaar 25 jaar. Alle reden dus voor een jubileumeditie van de Lentemarkt.

Opening
De Lentemarkt wordt om 10.00 uur officieel geopend. Ook zullen Wouter en Marjolein van Oostrum kort iets vertellen over de zorgboerderij. Hoe de opening er precies uit zal zien blijft nog even een verrassing, ga dus vooral kijken!

Producten
Op de Lentemarkt presenteren zich diverse (landelijke) bedrijven uit de wijde omtrek met een veelheid aan producten, van allerlei biologische en fairtrade producten tot tuinmachines en home accessoires. Daarnaast is er weer genoeg te zien en te doen op de Lentemarkt: pasgeboren kuikentjes en lammetjes, een ritje op een pony, leuke kramen en uitgebreide catering. Dit jaar demonstreert de brandweer van Maartensdijk hun nieuwe blusvoertuig en mogen kinderen de proef op de som nemen. Vanaf 14.00 uur worden de schapen geschoren.

!