Logo vierklank.nl
Accolade Zorg en gemeente De Bilt hebben hun samenwerkingsovereenkomst vastgelegd.
Accolade Zorg en gemeente De Bilt hebben hun samenwerkingsovereenkomst vastgelegd. (Foto: Rene Verleg)

Green Deal duurzame zorg ondertekend

Wethouder Anne Brommersma (Duurzaamheid) heeft op 15 mei namens het College van de gemeente De Bilt de Green Deal 'Nederland op weg naar Duurzame Zorg' ondertekend.

Zorginstellingen zijn een belangrijke partner van de gemeente in de samenwerking voor een gezonde samenleving. Zorginstellingen zijn ook grootverbruikers van energie, water, voedsel, grondstoffen en vervoer. Er is samen nog veel milieuwinst te behalen.

Milieuthermometer Zorg
De milieuwinst wordt behaald door de inzet van de Milieuthermometer Zorg. Dit is een milieumanagementsysteem dat een duurzame bedrijfsvoering stimuleert en borgt. Gemeenten ondersteunen de zorginstelling in het werken met de Milieuthermometer. Ze bieden de zorginstelling advies-uren van experts en organiseren een kenniscommunity, waarin zorginstellingen van elkaar kunnen leren. De uitvoering ligt bij de Omgevingsdienst Regio Utrecht.

Met de ondertekening van de deal belooft de gemeente dus zorginstellingen te ondersteunen bij het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Zorgorganisatie Accolade Zorg, met o.a. een vestiging in De Bilt (d'Amandelboom), heeft aangegeven hier graag aan mee te willen werken. Daarom is op 15 mei ook een overeenkomst met Accolade gesloten. 'Een duurzaam De Bilt moeten we samen realiseren. Ik ben dan ook erg blij met de duurzaamheidsambities van Accolade Zorg, aldus wethouder Brommersma. 'En als wethouder duurzaamheid én zorg is het dan ook extra mooi met hen onze eerste samenwerkingsovereenkomst Duurzame Zorg te hebben gesloten'.

Meer berichten