Logo vierklank.nl
SRFC U10 teams trots op tweede en derde plek op eigen rugbytoernooi.
SRFC U10 teams trots op tweede en derde plek op eigen rugbytoernooi.
Sport

Succes voor Stichtsche rugbyers

De laatste thuiswedstrijd voor de Stichtsche Rugbyers werd een groot succes. De nieuwe aanwas van de laatste maanden leidde tot een extra team dat mee ging spelen afgelopen weekend. Hiermee waren er twee teams U10 met oudere jeugd die onder de vlag van SRFC de strijd aan gingen met rugby clubs uit Almere, Amersfoort en Driebergen.

Op het eigen veld van Stichtsche werden de wedstrijden voor de jongste jeugd U8 gespeeld. Dit team heeft enorme progressie gemaakt dit seizoen en ook vandaag was het weer  raak. De eerste twee poulewedstrijden werden met overmacht gewonnen. De finale die daarop volgde was spannend tot het laatste moment maar werd nipt verloren van Eemland uit Amersfoort. Emoties bij de jongsten, een traantje werd weggepinkt maar iedereen was trots op het spel.

De oudere jeugd kwam in team 1 en 2 uit tegen dezelfde clubs op de velden van De Werkplaats. Ook hier werd er bijzonder goed gespeeld. De sterke tegenstander Bulldogs uit Almere wist de openingswedstrijd overtuigend te winnen waarna ze een ware zegetocht maakten in Bilthoven. Drie keer overtuigende winst. U10 team 1 was in de tweede partij overtuigend tegen de Scrumboks uit Tiel. Goede verdediging en snelle aanvallen leidden tot een mooie 12-5 winst. De afsluitende wedstrijd tegen Eemland voor de derde plek was nog even spannend maar hier werd de winnende Try gemaakt door de Stichtsche Wolven. 5-4 winst.

Team 2 van Stichtsche was succesvol in beide poulewedstrijden en overtuigde door goed samenspel, overgooien van de bal en snelle aanvallen. 9-1 en 8-4 winst tegen De Scrumboks en Eemland. De finale was intens waarbij de Bulldogs net een tandje sterker en sneller waren. Met voldoende reservespelers uit het andere team erbij mocht het niet baten, de tweede en derde plek voor de Wolven op eigen terrein was uiteindelijk een prachtig resultaat.     (Toine van der Poel)

Meer berichten