Ook in fysiek opzicht komt De Bilt boven Waterwijk uit.

FC De Bilt flikt het

FC De Bilt had in Almere genoeg aan 1 punt tegen Waterwijk. Waterwijk was nog volop in de strijd om de vierde plaats, waarmee zij de nacompetitie konden bereiken. Een reporter van RTV-Utrecht en een journalist van het AD bevonden zich tussen het publiek: via Radio M waren de ontwikkelingen te volgen.

Het eerste kwartier had FC De Bilt moeite om lekker in de wedstrijd te komen. Mogelijk had dit iets met de zenuwen voor een mogelijk kampioenschap te maken, maar wellicht ook wel omdat er voor Waterwijk ook e.e.a. op het spel stond. Totdat Appie Ayoubi in het strafschopgebied onreglementair werd gestopt en daardoor Redoaun Boussoufi weer een van zijn befaamde penalty's mocht nemen; de kou was uit de lucht (0-1). In de fase daarna sloeg FC De Bilt toe met twee schitterende doelpunten: eerst een prachtig schot van Mano Bakkenes en daarna volgde een fantastische aanval waarbij Appie als laatste de bal kreeg en snoeihard toeslag 0-3.

Na rust ging FC De Bilt door waar het was gebleven en kort na rust mocht Appie de 0-4 aantekenen. Ondertussen kwam concurrent Delta Sports met 0-2 achter tegen IJFC, dus kon het bijna niet meer fout gaan: het kampioenschap was binnen.. Zeker toen een kwartiertje voor tijd supersub Sander van de Berg ook nog zijn doelpuntje meepikte, konden de bloemen worden gepakt. De spits van Waterwijk, Niels van der Zaan, maakte de eindstand voor Waterwijk nog een beetje dragelijker: 1-5. Voor het eerst in de clubgeschiedenis promoveert FC De Bilt naar de 1e klasse, de hoogte klasse in district West 1 (Noord-Holland en Utrecht en de stad Almere).        (Martin van Veelen)