Logo vierklank.nl
Verkeersregelaar Marcel van Tongeren op het gevaarlijke kruispunt in Maartensdijk.
Verkeersregelaar Marcel van Tongeren op het gevaarlijke kruispunt in Maartensdijk.

Zorgen om verkeersveiligheid in Maartensdijk

door Henk van de Bunt

Om extra aandacht te vragen voor de veiligheid staat professioneel verkeersregelaar Marcel van Tongeren onbetaald minstens drie keer per week het verkeer te regelen op een kruispunt in Maartensdijk zodat o.a. schoolgaande kinderen veilig kunnen over steken.

In dit geval betreft het onoverzichtelijke kruispunt van de Prins Bernhardlaan met de Prinses Marijkelaan. Kinderen uit het oostelijk gedeelte van Maartensdijk, die o.a. de Martin Luther King school, basisschool De Kievit en de Aeres VMBO bezoeken maken er veelvuldig tweemaal daags gebruik van en vanuit het overige deel van het dorp is er een dubbele tegenovergestelde beweging van leerlingen die de aan de Prinses Irenelaan gelegen School met de Bijbel bezoeken. Het is met name ook de snelheid van de automobilisten vanuit de westelijke richting, die opvalt; waarschijnlijk veroorzaakt door de veelheid van voertuigen die aan de noordzijde van het gedeelte van de prinses Marijkelaan tussen de kruising en de Molenweg de rijweg versmallen en het onmogelijk maakt, dat twee auto's elkaar kunnen passeren. Dit nodigt ongewild uit tot extra snelheid op dit gedeelte.

Petitie
'Deze kruising in Maartensdijk is zeer onoverzichtelijk en daarom moeten er maatregelen getroffen worden om veilig op de bestemming te komen. Alleen de stopborden en strepen op de Pr. Bernhardlaan zijn niet voldoende'; met deze tekst wordt men verwelkomd op https://kruisingmaartensdijkveiliger.petities.nl, waar een petitie is gestart. Marcel van Tongeren: 'Omdat er steeds meer geluiden gaan over de onoverzichtelijkheid van betreffende kruising heb ik het initiatief genomen om met wat bewoners in de buurt een petitie te starten'. De inmiddels al vele malen ondertekende petitie vraagt: 'Wij, bewoners en weggebruikers, constateren dat er te hard wordt gereden en - door onoverzichtelijkheid vanwege geparkeerde voertuigen - te vaak ongelukken gebeuren. Wij verzoeken de gemeente maatregelen te treffen: enerzijds door te handhaven op het parkeren, anderzijds door het nemen van maatregelen, die o.a. voorkomen dat het stopbord wordt genegeerd'.

Meer berichten