Logo vierklank.nl
De vrijwilligers Guda Hatch, Coen de Moor, Yvette Gumbs en Marga van Dijck zijn bij de organisatie van de themadag betrokken.
De vrijwilligers Guda Hatch, Coen de Moor, Yvette Gumbs en Marga van Dijck zijn bij de organisatie van de themadag betrokken.

Emmaus organiseert opnieuw themamarkt

door Guus Geebel

Na de succesvolle eerste themamarkt die kringloopwinkel Emmaus Bilthoven in april organiseerde, vindt op zaterdag 25 mei van 13.00 tot 16.00 uur weer een themamarkt plaats. Dit keer worden onder meer sieraden, horloges, schoenen en tassen te koop aangeboden.

Voor deze markt worden drie kramen ingericht. Guda Hatch staat in een van de kraampjes met mooie gouden en zilveren sieraden en horloges. In een andere kraam vind je wat eenvoudiger sieraden en accessoires. De derde kraam wordt bezet door Yvette Gumbs met schoenen en tassen van bekende merken. 'Ik sta bij Emmaus op de vintageafdeling en daar krijgen we af en toe hele mooie merkspullen binnen. Die zetten we meestal opzij voor de marktdag.' Een pareltje voor de markt noemt ze een paar rode Hugo Boss schoenen, een van de eerste modellen. Alle artikelen zijn geprijsd. Guda Hatch vertelt dat er heel veel moois binnenkomt. 'Mijn ervaring is dat van de tien horloges die binnenkomen er acht alleen maar weggedaan worden omdat de batterij leeg is. Ik maak ze schoon, doe er een nieuwe batterij in en laat ze 24 uur lopen. Ik verkoop ze daarna met garantie tot de voordeur', zegt ze lachend.

Veiling
Yvette vertelt dat dure spullen soms geveild worden in een gerenommeerd veilinghuis in Utrecht. 'Omdat het voor een goed doel is heb ik bedongen dat dan geen provisie wordt ingehouden. Ook wordt soms een taxateur ingeschakeld om de prijs te bepalen. Zilver en goud wordt verkocht tegen de geldende zilver- en goudwaarde.' Er zijn al vanaf november spullen voor deze dag achter de hand gehouden. De winkel is op de themadag ook gewoon voor andere spullen geopend. Voor de zomervakantie is er nog één themamarkt op 22 juni.

Projecten
Emmaus ondersteunt projecten die zich richten op mensen die het meest lijden. Van de opbrengst van de themadag op 27 mei gaat een vast gedeelte naar Stichting Betania Nederland. Deze stichting ondersteunt projecten in Roemenië, op humanitair en educatief gebied en in de gezondheidszorg, vooral in Bacau. Die stad ligt aan de voet van de oostelijke Karpaten. De organisatoren verwachten weer een gezellige en vast goedbezochte marktdag.

Meer berichten