Logo vierklank.nl
Jan Vinke repareert, samen met de eigenaar, een naaimachine. ( Foto Frans Poot)
Jan Vinke repareert, samen met de eigenaar, een naaimachine. ( Foto Frans Poot)
Algemeen

Jan Vinke zwaait af bij Repair Café

Toen het Repair Café Bilthoven in september 2011 bij WVT van start ging was Jan Vinke direct van de partij. En bij elk volgend Repair Café sindsdien was hij als reparateur present.

Afgelopen zaterdag vertelde Jan aan het team, dat de leeftijd zich laat gelden en dat hij zich dus helaas terugtrekt. Het team van Repair Café Bilthoven mist hem nu al. Reparateur Roel Simons: 'Jan had de oude fijnmechanische techniek in zijn vingers. Klokken en naaimachines waren vertrouwde apparaten voor hem en hij kreeg ze weer aan de praat. Wij zullen zijn expertise enorm missen'. Organisatrice Sofie Bakker vult aan: 'Jan Vinke was, bijna 8 jaar lang, bij elk Repair Café trouw aanwezig. En geheel in lijn met de visie van het Repair Café betrok hij de mensen bij de reparatie van hun apparaat, bijvoorbeeld door het ze zelf uit elkaar te laten halen. Door zijn jarenlange reparatie-ervaring had hij vele apparaten al eens onder handen gehad en werd hem vaak advies gevraagd door de jongere reparateurs. Wij konden echt op hem bouwen'.

Het volgende repaircafé is op zaterdag 22 juni. Meer informatie: https://repaircafebilthoven.wordpress.com/

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>