Logo vierklank.nl
Op zaterdag 18 mei draaien de wielrenners weer door de bochten in de straten van Maartensdijk tijdens de jaarlijkse wielerronde.
Op zaterdag 18 mei draaien de wielrenners weer door de bochten in de straten van Maartensdijk tijdens de jaarlijkse wielerronde.
Sport

49e Maartensdijkse Acht

Traditioneel staat de wielerronde 'Maartensdijkse Acht' op de wielerkalender in mei. Komende zaterdag rijden de coureurs hun wedstrijden weer in de straten van Maartensdijk. Dit jaar staan de categorieën Sportklasse en Amateurs op het programma. Om 17.00 uur klinkt het startschot voor de Sportklasse. Zij fietsen een wedstrijd over 50 kilometer. De Amateurs starten om 19.00 uur voor hun wedstrijd over 70 kilometer.

De wedstrijden worden weer op het 8-vormige pacours van 1.600 meter verreden. De start- en finishlocatie is op de Prins Bernhardlaan, tussen de Patrijslaan en de Spechtlaan. De route leidt vervolgens de renners door de Prinses Marijkelaan, Koningin Julianalaan, Prinses Beatrixlaan, Prins Bernhardlaan, Prinses Marijkelaan, Fazantlaan, Valklaan om weer op de Prins Bernhardlaan uit te komen.

Deelnemers
Bij de Sportklasse staan oud-winnaars Eddy Hermsen (2010) en André van Reek (2004) aan de start. Zij kunnen goed omgaan met het zware parcours. Andere deelnemers hebben afgelopen weken aangetoond in vorm te zijn. Bastian de Jong won onlangs de Haagse Wielerdag. Ossip van Vegte, Pieter Broeren, Jeroen Nieuwenhuyze en Jasper Hupkes behaalden in de afgelopen weken ook een podiumplaats. Hoe gaan zij om met het parcours in Maartensdijk? Daarnaast zijn er nog een aantal outsiders, zoals Frans van Winden die vorig jaar grossierde in podiumplaatsen.

Beloften
Maartensdijker Kyle Agterberg staat aan het vertrek van de gecombineerde categorie Elite zonder contract, Beloften en Amateurs. Voor zijn thuispubliek wil hij natuurlijk een goede prestatie neerzetten. De Maartensdijkse Acht ligt hem. Twee jaar geleden reed hij een sterke wedstrijd en eindigde toen als vijfde.

Frank Visser, winnaar van vorig jaar, komt zijn titel verdedigen en is in vorm. Hij won op 5 mei in Standdaarbuiten en werd op 28 april tweede in Geldrop. Yoep Havermans won onlangs in Werkendam en ook Martijn Broekman rijdt momenteel goed. Vorig jaar miste hij de goede ontsnapping en eindigde toen als achtste in Maartensdijk.

Parkeerverbod
In verband met de wielerronde geldt er op zaterdag 18 mei tussen 15.00 en 22.00 uur een parkeerverbod op de Prins Bernhardlaan, Prinses Marijkelaan, Koningin Julianalaan, Prinses Beatrixlaan, Fazantlaan en Valklaan, voor zover tot het parcours van de wielerronde behorend. De organisatie verzoekt u om tijdig de straat autovrij te maken.        (Jan Westbroek)

Meer berichten