Logo vierklank.nl
Sport

FC De Bilt doet goede zaken

Om 14.00 uur startte FC De Bilt 1 tegen SV Lopik, een ploeg die strijd tegen degradatie. Al snel werd het uit een strafschop 1-0 door Redouan Boussoufi. Kort daarna brak Robin Notenboom door de verdediging van Lopik en legde de bal netjes af op Redouan, die vervolgens eerst tegen een verdediger schoot en daarna koelbloedig de bal in de kruising knalde. Met een 2-0 op het scorebord gingen de mannen rusten.

Na rust lukte het Lopik zowaar om de 2-1 te maken, maar voor iemand kon denken aan een Bilts doemscenario was het Robin, die aan alle illusies voor de Lopikers een einde maakte en 3-1 scoorde. Daarna was het hek van de dam en moest de Lopiker doelman de ene na de andere goal incasseren. De 4-1 werd gemaakt door Redouan uit een schitterende voorzet van Appie Ayoubi. Zijn broer Mo Ayoubi schoot even later de 5-1 binnen. Ook in het laatste kwartier speelde FC De Bilt met Lopik en scoorde Redouan de 6-1. Invaller Youri Pot liet zijn handigheid zien en scoorde een mooi doelpunt: 7-1. Het slotakkoord was voor Marcel Melissen die een strafschop onberispelijk in de hoek knalde. Einduitslag 8-1.

Delta Sports haalde ternauwernood een gelijk spel bij vv De Meern, dus de voorsprong van FC De Bilt bedraagt nu 5 punten met nog twee wedstrijden te gaan. Het eerste gaat volgende week naar Almere om tegen subtopper Waterwijk te spelen; een gelijkspel is voor FC De Bilt voldoende om de titel te behalen.

Meer berichten