Logo vierklank.nl
De jongste Stichtsche Rugby jeugd geniet na afloop van de goede prestaties in de heerlijke lentezon.
De jongste Stichtsche Rugby jeugd geniet na afloop van de goede prestaties in de heerlijke lentezon.
Sport

Stichtsche rugby jeugd goed in actie

De Stichtsche Rugby Club was na een tweetal weken vakantie weer met twee teams op pad. In Driebergen werden door de jongste U8 en de wat oudere U10 jeugd elk drie wedstrijden gespeeld.

De jongste rugby jeugd speelt tagrugby waarbij het fysieke contact beperkt is en het vooral op snelheid en behendigheid aankomt. Dat dit wel goed zit bewees het U8 team dit weekend. Winst tegen de Pink Panthers Zeist en ook tegen het eerste team van Pink Panthers Driebergen. Bij de afsluitende wedstrijd tegen Pink Panthers 2 was de tegenstander net iets te snel. Met slechts een tweetal punten verschil werden de Wolven afgetroefd maar de dag kon niet meer stuk. Na hard werken werd de ochtend lekker afgesloten met tosti's in een warme lentezon.

Ook de Stichtsche U10 jongens kwamen in actie tegen de Pink Panthers. Het team was nog niet helemaal scherp en de verdediging brak keer op keer waardoor de snelle aanvallers tries, en daarmee overwinningspunten konden maken. Winst voor de tegenstanders. Een korte analyse van deze wedstrijd door de coaches en een half uur rust deden wonderen. Eemland moest het in de tweede wedstrijd ontgelden, 6-2 winst voor de Wolven. De scherpte was helemaal terug, de tackels gericht, het overspelen van de bal supersnel. Ook in de laatste wedstrijd tegen de Pink Panthers 2 stond Stichtsche z'n mannetje. De verdediging was sterk, de aanvallen snel en onverwachts en het team liet de toeschouwers prachtig rugby zien. Ook hier twee uit drie winst. De Stichtsche Rugby Club ziet dat alle inspanningen in een nieuwe club hun vruchten afwerpen.         (Toine van der Poel)

Meer berichten