Logo vierklank.nl
De Centrals is een aantal gediplomeerde umpires rijker.
De Centrals is een aantal gediplomeerde umpires rijker.
Sport

Meer scheidsrechters bij Centrals

Het was feest op de honk- en softbalvelden van de Centrals op donderdag 9 mei. Het junioren softbalteam van de Centrals was geslaagd voor hun Umpire 2 (U2) Honk- en Softbaldiploma. De softbalsters waren zichtbaar blij met het behaalde resultaat.

Voor het behalen van het U2-diploma moeten de deelnemers twee theorieworkshops en een praktijkworkshop volgen. Vervolgens werd onder het toeziend oog van de KNBSB-examinatoren Luuk en Maarten Wijgers het examen afgenomen.

Bubs
Een deelnemer moet bij aanvang van de U2 opleiding in bezit zijn van het spelregelbewijs 'Honkbal en Softbal Masterz'. Het doel van de U2 opleiding is het opleiden van deelnemers voor het leiden van wedstrijden in de honk- en/of softbal wedstrijdsport. Verenigingen kunnen het hele jaar door bij de BUBS (Belangenvereniging Umpires, Beoordelaars, Scorers Baseball & Softball) een aanvraag doen om de U2 opleiding intern te organiseren. De Centrals is een aantal gediplomeerde umpires rijker. Nu zullen de dames veel ervaring gaan opdoen in de praktijk.

(Helen van Doorn)

Meer berichten