Logo vierklank.nl

BoekStart viert 10-jarig bestaan

BoekStart voor baby's bestaat 10 jaar. Om dit succes te vieren lanceert Boekstart een Gouden Wikkelactie. Ouders van baby's ontvangen op het consultatiebureau een brief met een waardebon.

In Bibliotheek Idea kunnen ze hun kindje gratis lid maken en met deze bon krijgen ze het BoekStartkoffertje met twee leuke babyboekjes cadeau. In een van de koffertjes zit een Gouden Wikkel. De gelukkige vinders van een Gouden Wikkel ontvangen van de bibliotheek een mooi BoekStart prijzenpakket voor hun baby.

Plezier in lezen
Samen een boekje lezen - plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen - versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Jonge ouders kunnen dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart 10 jaar geleden ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten. Plezier in lezen leidt tot een betere taal- en spraakontwikkeling. Het is dus heel belangrijk dat kinderen al heel jong ontdekken hoe leuk boekjes zijn!

Babyboekenfestival
Voor alle baby's en dreumesen, die al lid zijn van de bibliotheek of lid willen worden is er in Bibliotheek Idea Bilthoven op zondagochtend 30 juni een babyboekenfestival met muziek, theater, babylezen en andere leuke workshops. Meer info. op ideacultuur.nl.      (Lisette Bergsma)

Meer berichten