Grote drukte voor het doel. (foto Hans Nauta)

SVM laat VVJ winnen

SVM speelde tegen VVJ uit zeker niet onverdienstelijk en was ook een groot deel van de wedstrijd beter dan de gastheren; eigenlijk kwam VVJ er niet aan te pas.

Zonder de van een vakantie genietende Kevin Timman en Jorn Brefeld speelde SVM met overtuiging en combineerde goed op de slechte grasmat. VVJ werd niet een keer gevaarlijk en zocht de oplossing meer in de lange ballen en de Utrechtse branie. SVM creëerde toch te weinig kansen en anders stond de goed keepende VVJ-goalie doelpunten in de weg. Het lukte bij SVM steeds net niet. Roy Wijman had kunnen scoren en Danny de Bie schoot te gehaast over. Een voor SVM teleurstellende 0-0 ruststand

Ook in de tweede helft speelde SVM met passie en inzet voor de volle winst. Na een kleine 10 minuten kwam SVM op een gedachte 0-1 voorsprong, maar de scheidsrechter kende de goal vanwege buitenspel niet toe. Maar SVM liet zich niet ontmoedigen en scoorde de 0-1 door goed voorbereidend werk van Mike de Kok, die Wessel Schuller in staat stelde om te scoren. SVM wilde meer en kreeg tegen de 10 spelers van VVJ (na een rode kaart) ook wel kansen. En dan valt werkelijk uit het niets toch de gelijkmaker (1-1) VVJ zat ineens weer in de wedstrijd. SVM toonde karakter en ging verbeten op jacht naar de 2-1. Tot veel kansen leidde dit, net als in de eerste helft, niet of er werd te gehaast geschoten. VVJ stroopte de mouwen op en kwam ook nog veel te gemakkelijk op 2-1. SVM speelde alles of niets maar scoorde niet. VVJ profiteerde van de ruimte en bepaalde met een counter de eindstand op 3-1.

Hercules is de lachende derde en kan bij winst a.s. zaterdag de kampioensvlag hijsen SVM kan zich gaan voorbereiden op de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. SVM gaat 11 mei uit naar de Utrechtse fusieclub Faja Lobi KDS.