Logo vierklank.nl
Bewoner de heer Huisman bedacht de naam De Leijenburgh en onthult deze als openingshandeling, (foto HLP Images Hans Lebbe)
Bewoner de heer Huisman bedacht de naam De Leijenburgh en onthult deze als openingshandeling, (foto HLP Images Hans Lebbe) (Foto: Hans Lebbe)
Algemeen

Appartementengebouw De Leijenburgh officieel in gebruik

door Walter Eijndhoven

Woensdag 17 april opende Marco Pater, manager bij SSW, officieel het nieuwe appartementencomplex aan de Van Heukelomlaan in De Leijen-Zuid in Bilthoven. Tijdens de opening onthulde hij ook de nieuwe naam van het complex: De Leijenburgh. Eind december 2018 kregen de bewoners de sleutel van hun nieuwe woning. Inmiddels voelen alle huurders zich hier thuis.

De afgelopen jaren lukte het gemeente De Bilt maar niet om te voldoen aan de vraag naar meer sociale huurwoningen. Tot 2030 moeten ieder jaar meer dan 30 huurwoningen bijkomen in gemeente De Bilt. Deze eerste stap van SSW is dan ook meer dan welkom in de bijna vastgelopen huurwoningmarkt in de gemeente.

Duurzaam
Bouwbedrijf De Vries en Verburg realiseerde het appartementencomplex in opdracht van Woonstichting SSW. Alle 99 appartementen zijn geschikt voor zorg, ook voor oudere bewoners. De woningen, met een oppervlakte van 60-90 vierkante meter, zijn duurzaam, zonder gas, want deze worden verwarmd met een individuele warmtepomp, huurders koken elektrisch en op het dak staan zonnepanelen. In de binnentuinen kunnen bewoners elkaar ontmoeten, zodat het hier prettig wonen is. Om doorstroming te bevorderen krijgen woningzoekenden met een medische urgentie en oudere huurders die een sociale huurwoning achterlaten voorrang bij de toewijzing. Niet alleen is aan de bewoners gedacht, maar ook aan de omringende natuur. Aan de voorkant van het pand staat een insectengebouw.

Doorstroming
Het nieuwbouwproject De Leijenburgh zorgde voor beweging in de markt van sociale huurwoningen binnen gemeente De Bilt, omdat meerdere (eengezins)woningen vrijkwamen. Nieuwbouw is nodig om betere doorstroming te verkrijgen. Daarom is SSW verheugd dat deze zomer kan worden gestart met de nieuwbouw van 33 sociale huurwoningen, in het project 'Hof van Bilthoven' aan de Melkweg in Bilthoven, aldus Jessie Bekkers-Van Rooij, directeur-bestuurder SSW.


 

Meer berichten