Logo vierklank.nl
Dat wil ik effe kwijt.....

Dat wil ik 'effe' kwijt

Rentmeesterschap

Soms fiets, vaak wandel ik langs de Prinsenlaan in Maartensdijk. Afgezien van de uitdijende op- en overslag nabij de Nieuwe Weteringseweg, is dat een genoegen. Het veld aan de oostkant van de laan was vorig jaar over grote lengte omzoomd door prachtige bloemen. Aantrekkelijk voor passanten. Veel aantrekkelijker nog voor de bijen, die er niet alleen van leven, maar op hun beurt voor ons onmisbaar zijn.

Twee weken geleden kleurden twee andere percelen aan weerszijden van de Prinsenlaan plots oranjebruin. 'Glyfosaat', dacht ik, 'Round-up. Bayer. Monsanto. Bol.com. Welkoop'. In de ene strook worden bijen uitgenodigd, in de andere om zeep geholpen… Ik weet niet welk spul gebruikt is, waardoor die velden zo bruin geworden zijn. Maar iemand zal het erop gestrooid of gespoten hebben.

Die persoon, personen of instantie zou ik dringend willen vragen: stel mij en andere dorpelingen gerust en leg in deze Vierklank uit, dat u geen verdachte middelen gebruikt hebt. Dat u geen middelen hebt gebruikt waarvan het gevaar bewezen is, maar die nog niet verboden zijn. Dat er geen parallel is met de asbestgeschiedenis.

Uw goed(e) rentmeesterschap zij geprezen.

Vincent van der Linden, Maartensdijk

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>