Logo vierklank.nl
Het eerste jaar trok de tentdienst al veel belangstellenden.
Het eerste jaar trok de tentdienst al veel belangstellenden.
Politiek

Tentdienst Westbroek'

door Walter Eijndhoven

Na drie succesvolle jaren, staat ook zondag 28 april weer een tentdienst in Westbroek op het programma. De voorgaande drie jaren was de feesttent tot de nok gevuld met bezoekers, dus ook dit jaar ligt de lat weer hoog voor het organiserende comité, met een iets andere opzet dan voorgaande jaren.

'De afgelopen drie jaren werd de dienst steeds geleid door één spreker', vertelt Corina Nagel, organiserend comité-lid. 'Dit jaar doen wij dat anders. Wij hebben drie Westbroekers gevraagd of zij iets willen vertellen over wat zij hebben meegemaakt met betrekking tot God. Bij elk verhaal hebben de drie vertellers ook een lied uitgekozen, dat van toepassing is op hun verhaal'. Op deze verhalen is ook ons thema toepasbaar: 'Wat ik nu toch heb gehoord?'.  

Verandering
Na drie jaar vond de organisatie dat een verandering moest plaatsvinden. Gekeken werd naar de inhoud van de dienst en wat 'inleverbaar' en 'Niet-inleverbaar' is. Corina: 'Eigenlijk was dat niet eens zo moeilijk. Het bidden voor elkaar en het samenzijn in de tent kunnen en willen wij niet inleveren, maar de preek wilden wij graag veranderen. Vandaar dat wij nu drie Westbroekers hebben gevraagd hun verhaal te doen'. 

Gebedsbriefjes
Net als andere jaren kan iedereen zijn persoonlijk gebed weer op een gebedsbriefje schrijven en in de gebedsvatten deponeren. Tijdens de dienst wordt ook weer geld opgehaald voor het goede doel. Ditmaal is dat voor een scholenproject in Oeganda. 'Onze zoon Matthias bezocht een scholenproject in Oeganda', legt Corina uit. 'Dit project maakte grote indruk op hem. Meer dan 30 leerlingen in een klasje van drie bij drie meter, in de hitte. Daarom hopen wij te kunnen bijdragen aan dit scholenproject'. De tentdienst vindt plaats op zondag 28 april van 14.00 tot 15.00 uur, op het terrein bij de molen. De tent gaat open vanaf 13.45 uur.

Meer berichten