Perry van den Bunt werkt de bal ook tot genoegen van medespeler Danny de Bie doeltreffend weg. (foto Nanne de Vries)
Perry van den Bunt werkt de bal ook tot genoegen van medespeler Danny de Bie doeltreffend weg. (foto Nanne de Vries) Perry van den Bunt werkt de bal ook tot genoegen van medespeler Danny de Bie doeltreffend weg. (foto Nanne de Vries)

SVM verspeelt twee punten

Op het zonovergoten van Eck-sportpark speelde SVM afgelopen zaterdag een uitstekende wedstrijd tegen koploper Hercules. Hercules pakte wel direct na het eerste fluitsignaal het initiatief en drong het geelblauwe keurcorps van SVM trainer Kevin Ligtermoet terug op eigen helft, maar echt gevaarlijk werden de Herculanen niet.

Kevin Timman speelde wat korter voor de verdediging en Roy Wijman was de motor op het middenveld. SVM counterde steeds gevaarlijker en Roy Wijman kopte uit de prima voorzet van Mike de Kok heel goed in maar de Hercules doelman voorkwam de 1-0 achterstand. Hercules combineerde beter, maar SVM kwam langzaam maar zeker steeds beter in de wedstrijd en werd ook gevaarlijker. Uit een goed ingestudeerde vrije trap schoot Kevin Timman op de lat. Het was meer de vraag wanneer SVM op voorsprong kon komen, dan of dat zou gebeuren. Voor de rust werd niet meer gescoord.

Na rust
SVM kwam ook in de 2e helft goed uit de startblokken; Hercules bleef beter combineren. SVM groeide in de wedstrijd en besefte dat er meer inzat. Jammer dat regisseur Kevin Timman na een grove overtreding vervangen moest worden door de verdienstelijk ingevallen Coen Swart. Een heel spannende 2e helft volgde. En dan rond de 70 minuut lukt het: Roy Wijman zette goed voor en Danny de Bie zag dat door zijn inzet de bal in het Hercules doel verdween. Eigen doelpunt of niet SVM had de 1-0 voorsprong binnen. SVM wilde meer en uit een werkelijk schitterende aanval schoot Mike Boshuis de bal op de lat. SVM hield goed stand en had op de 2-0 moeten komen.

Offensief
Hercules begon de laatste 10 minuten aan een wanhoopoffensief, maar de SVM verdediging gaf geen krimp en had geluk dat Hercules de kansen ook niet benutte. En dan in de 95e minuut geeft SVM te veel ruimte weg en valt de gelijkmaker toch nog (1-1). SVM zette daarna nog even alles op alles maar scoorde niet meer, waardoor het de Maartensdijkers – spelend met een sterk collectief – uiteindelijk niet lukte de spanning in de competitie terug te brengen. Hercules (59 punten uit 23 van de 26 wedstrijden) heeft het kampioenschap bijna binnen. SVM (52 punten uit 22 van de 26 wedstrijden) heeft gelukkig al een periodetitel op zak en kan gezien de teamspirit en het sterke collectief op weg na de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. SVM speelt weer op 4 mei de inhaalwedstrijd uit bij VVJ.