Logo vierklank.nl
Het U10 team wint de Bowl finale en neemt de trofee in ontvangst .
Het U10 team wint de Bowl finale en neemt de trofee in ontvangst .
Sport

Stichtsche wint internationaal Rugbytoernooi

De Stichtsche Rugby Club was eerste paasdag present op het internationale jeugd rugby toernooi in Hilversum. Het U10 team van Stichtsche stond te midden van 1800 jeugdige rugbyers uit Europa en zelfs Zuid Afrika om hun kunsten met de ovale bal te laten zien.

De jongens en meiden van het team lieten zich die dag van hun beste kant zien. De poulewedstrijden waren pittige partijen waarbij Castricum een maat te groot was en ook het team van Rotterdam regelmatig de verdediging van Stichtsche door kwam.

De derde en beslissende wedstrijd tegen 't Gooi uit Naarden was bepalend, wel of geen finalewedstrijd. Dat was het moment waarop de Wolven hun ware identiteit lieten zien. Met snelle aanvallen, goede tackels en scherpe passes naar teamgenoten wisten ze de winst naar zich toe te trekken. Rugby wedstrijden eindigen altijd met 3 finales waarin de beste teams voor de winst in elke groep spelen. Stichtsche mocht de Bowl finale spelen tegen een Nederlands team, de buitenlandse teams in de klasse U10 uit Engeland en België waren derde en vierde geworden. De laatste wedstrijd van de dag werd een overweldigend succes voor de Stichtsche Wolven. Met 5 succesvolle aanvallen en daarmee 5 Tries tegen 1 voor Eemland was het Squeeze voor Stichtsche.         (Toine van der Poel)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>