FC De Bilt laat heel veel kansen liggen

Na de overwinning van FC De Bilt op naaste concurrent Delta Sports, stond op zaterdag 20 april de uitwedstrijd tegen Benschop op het programma. Meestal een lastige tegenstander; in de confrontaties van de voorbije jaren was FC De Bilt wel altijd de winnaar.

Het leek afgelopen zaterdag onder zomerse omstandigheden ook die kant op te gaan, want al in de eerste minuut flitste Appie Ayoubi door de Benschopse verdediging en hij leek de bal in het doel te tikken, maar de keeper kreeg er nog een voetje tegen; in de rebound schoot Steven van den Berg goed in, maar daar was net een verdediger op de doellijn. Dat het met de rust nog maar 0-1 was door een mooi doelpunt van Jelle Vliek was voor vriend en vijand dan ook een verrassing.

Tweede helft
Ook in de tweede helft werden de kansen aaneen geregen; de Biltse keeper Jos de Gram heeft bijna niets te doen gehad en dan ineens uit het niets een wonderschoon doelpunt van Benschop (1-1). Twee gele kaarten voor Mano Bakkenes zorgden ook nog voor een ondertal aan Biltse kant; niet dat dat veel uit maakte, want ook met tien man waren er kansen genoeg.

En als dan ook nog de keeper van Benschop in de laatste minuten twee schitterende reddingen verrichtte, dan weet je het wel: Het bleef dus 1-1. De stand is nu FC De Bilt 23 gespeeld en 50 pinten en FC Delta Sports speelde eveneens 23 keer en vergaarde 47 punten.

De komende weken geen competitievoetbal voor FC De Bilt 1; de laatste serie (van drie) wedstrijden begint op 11 mei a.s.: FC De Bilt is dan gastheer voor SV Lopik.