Logo vierklank.nl
Het was voor de drogist aan het Maertensplein een verrassing dat zij ook nog weekwinnaar van de DA Hart voor je Hart campagne werden; Alle medewerkers krijgen een dagje Wellness voor 2 personen aangeboden.
Het was voor de drogist aan het Maertensplein een verrassing dat zij ook nog weekwinnaar van de DA Hart voor je Hart campagne werden; Alle medewerkers krijgen een dagje Wellness voor 2 personen aangeboden.
Zakelijk

Geslaagde actie

door Henk van de Bunt

Bij DA-drogist Van Rossum in Maartensdijk bestond de afgelopen periode de mogelijkheid een cholesterolcheck te laten afnemen.

Jannie van Rossum vertelt hierover: 'Iedereen heeft cholesterol nodig. Een verhoogd cholesterol is een risico voor hart en vaatziekten. Wij gaven daarom de mogelijkheid je cholesterol te checken. Je ontdekt binnen enkele minuten of je cholesterolniveau in orde is. Als je cholesterol je aandacht nodig heeft, dan is het belangrijk om dat te weten. Op basis van de meting krijg je een persoonlijk leefstijladvies'.

Jannie van Rossum deed dit samen met medewerkster Agaath van Klaren: 'De afgelopen weken hebben we zo'n 100 mensen geprikt om het cholesterol te laten bepalen. Twee mensen hebben we doorgestuurd naar de huisarts, nadat we tweemaal het cholesterol hadden geprikt. Agaath en ik wisselden het prikken en de daarbij behorende advisering over voeding, bewegen, leefstijl en over supplementen zoals visolie en vitamine D-gebruik af'.

Terug
Jannie vervolgt: 'Sommige mensen komen ook weer terug na 3 maanden. Het was ook goed dat fysiotherapeut en lifestyle expert Nathalie Schaafsma een aantal keren bij ons in de winkel was om adviezen te geven over voeding, bewegen en BMI en om bloeddruk en gewicht te meten. Nathalie en ik zijn van plan om in oktober weer een aantal woensdagen te organiseren om de cholesterolcheck en adviseringen te doen over je leefstijl. De mensen die bij ons geweest zijn waren enthousiast dat wij deze service aanbieden. Het is laagdrempelig om bij een drogisterij binnen te lopen. De mensen kunnen ook nu nog steeds elke woensdag na 10.00 uur bij ons binnenlopen om een cholesterolcheck te laten doen'.

Meer berichten