De kampioenen: Irene MC1.
De kampioenen: Irene MC1.

Irene MC1 kampioen

Algemeen

Drie weken voor het einde van de competitie waren er drie teams, die nog kans maakten op de titel. VCV uit Veenendaal had de beste papieren, PDK uit Huizen had ook prima kansen en Irene MC1 had nog een waterkansje om de titel binnen te halen.

Maar voor het Bilthovense meisjes C-team was dat waterkansje genoeg. Eerst werd de uitwedstrijd in Huizen met 3-2 gewonnen, waardoor VCV de week daarop kampioen kon worden. Daarvoor moest het team uit Veenendaal dan wel winnen van Irene. De Veenendaalse bloemen en medailles stonden al klaar en nadat VCV de eerste set won werd er al een klein feestje gevierd, maar dat bleek te vroeg victorie gekraaid, want daarna won Irene drie sets op rij. Daardoor had Irene opeens weer kans om kampioen te worden. De laatste wedstrijd van het seizoen moest dan wel met 4-0 gewonnen worden want anders zou de titel alsnog naar PDK Huizen gaan.

Koel
Met samengeknepen billen werd in Huizen de wedstrijd tussen Irene en Sovoco uit Soest gevolgd. Een geconcentreerd Irene won de eerste drie sets eenvoudig waarna er nog één set nodig was om de titel binnen te halen. Opeens leek het Bilthovense jeugdteam toch zenuwen te kennen waardoor de allesbeslissende set ongelooflijk spannend werd. Gelukkig hielden de Irene-meiden het hoofd koel toen het echt belangrijk werd waardoor de vierde set met 25-22 gewonnen werd, waarna Lieke, Sunna, Vera, Lieke, Fenne, Maud, Mila en Sari het uitschreeuwden van geluk. En terecht, want wat hebben deze meiden afgelopen seizoen enorme grote stappen gezet. 'Echt een team om trots op te zijn', aldus Irene voorzitster Ineke van Straaten.

D1
Ondanks een fantastische eindsprint waarbij in de laatste drie wedstrijden 9 punten gehaald werden wisten Irene D1 de promotie-degradatie wedstrijden niet te ontlopen. Zaterdag a.s. moet tegen Vives uit IJselstein en Dinto uit Warmenhuizen gestreden worden om de plaats in de 2e divisie te behouden. 'Als we de vorm van de afgelopen weken vast weten te houden hebben we goede kansen', vindt Irene coach Erna Everaert. Uiteraard is alle publiek vanaf 14.00 uur welkom om het Bilthovense team in de Kees Boekehal aan te komen moedigen.       (Michel Everaert)