FC De Bilt wint topper in 2de klas

Bij de aftrap van de thuiswedstrijd FC De Bilt tegen naaste concurrent Delta Sports was het onderlinge verschil twee punten in het voordeel van FC De Bilt. Dat het een belangrijke wedstrijd genoemd kon worden was merkbaar in de aanwezigheid van RTV Utrecht en de regiosportjournalist van de landelijke pers naast een merkbaar groter aantal toeschouwers.

Beide teams wilden vooral niet verliezen en het zag er in het eerste kwartier dus ook wat afwachtend uit. Delta Sports had iets meer de overhand, maar echt gevaarlijk was het niet voor het Biltse doel. Zo halverwege de eerste helft pakte FC De Bilt gestaag wat meer het initiatief en kwam het enkele keren gevaarlijk voor het doel van de mannen uit Houten. In de 31e minuut was het raak: een mooie corner van Marcel Melissen werd perfect tegen de touwen gekopt door Marc Schuurman. Het bleef 1-0 en het talrijke publiek kon even op adem komen.

Na rust knalde FC De Bilt er gelijk bovenop en het had na de eerste aanval eigenlijk al 2-0 moeten staan. Het verbaasde niemand dat het kort daarna wel raak was. Mano knalde op de paal en Robin Notenboom was alert en scoorde uit de rebound. Delta Sports was rijp voor een grotere nederlaag, maar uit het niets scoorde Casper Verboom de 2-1 en vijf minuten later was het Rodney van Klooster, die met een prachtig schot de gelijkmaker op het scorebord liet verschijnen. Nog maar net bekomen van de gelijkmaker, wist Redouan Boussoufi het vijandige strafschopgebied te betreden en de verdedigers dol te draaien, met als resultaat een strafschop voor FC De Bilt, die Redouan zelf benutte. (3-2). Enkele minuten later verslikte de Biltse verdediging zich in een niet zo lastige aanval, maar ineens kwam Lennart Dubbeldam kansrijk voor de Biltse keeper: 3-3.

Het spel golfde heen en weer, het kon echt alle kanten op, diverse wissels, gele kaarten, kansjes en degene die de vierde goal ging maken werd de winnaar. Gelukkig voor FC De Bilt was het Sander van de Berg die als pinchhitter op de goede plek stond en koel de 4-3 binnenschoot.

Vijf punten voor en nog vier lastige wedstrijden te gaan: volgende week uit tegen Benschop; 'Daar moet de overwinning tegen Delta Sports worden verzilverd', aldus de nuchtere uitspraak van Alain Hijman, trainer van FC De Bilt. 'Daarna op 11 mei de thuiswedstrijd tegen Lopik'.