Doelman Max Koetze blijkt zeer betrouwbaar. (foto Nanne de Vries)

SVM wint van runner-up Austerlitz

Austerlitz had de laatste 5 wedstrijden gewonnen. SVM wist dus, dat het alleen met 100 % inzet en gewoon doelpunten maken de drie punten mee naar huis kon nemen.

SVM trok na het beginsignaal direct het initiatief naar zich toe en had al na een paar minuten de 0-1 op het scorebord kunnen zetten. Austerlitz counterde met af en toe gevaarlijk aanvallen. SVM toonde goede inzet maar was toch te slordig in de passing. Een rommelige eerste helft van beide kanten op een moeilijk bespeelbaar veld volgde. SVM zette te weinig druk en liet Austerlitz te veel komen. Uit één van deze situaties kwam Austerlitz door slordig verdedigen te gemakkelijk op de 1-0. Nog in dezelfde minuut scoorde Roy Wijman de gelijkmaker. Ineens kreeg SVM-vleugels en vlak voor het rustsignaal kopte Wessel Schuller de verdiende 2-1 binnen.

In de tweede helft drong Austerlitz SVM terug. De Maartensdijkers lieten dit gebeuren en had geluk dat Austerlitz niet scoorde. Maar SVM kreeg door meer ruimte achterin bij Austerlitz zelf genoeg kansen om de veilige 1-3 op het scorebord te zetten. Goede schoten gingen net naast of over het doel; Stijn Orsel had dit zo belangrijke derde doelpunt kunnen maken. Perry van den Bunt had zijn vizier net niet op scherp. Het bleef hierdoor lang spannend. SVM nam de verdiende drie punten mee naar huis, maar had deze wedstrijd al eerder op slot kunnen gooien. Koploper Hercules won met 6-1.

Zaterdag komt de koploper op bezoek en wil SVM mee blijven doen dan moet er gewonnen worden.