Logo vierklank.nl
De schoolhoofden en leerlingen in Ghana vinden het geweldig dat de leerlingen van de WP zich zo inzetten voor verbetering van hun schoolomgeving.
De schoolhoofden en leerlingen in Ghana vinden het geweldig dat de leerlingen van de WP zich zo inzetten voor verbetering van hun schoolomgeving.
Jeugd

Werkplaats-kinderen maken paashazen voor Ghana

Paashazen in allerlei maten en kleuren waren te koop op de paasmarkt bij basisschool De Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven. De gezellige markt, die woensdag 3 april plaatsvond was ondanks het matige weer een groot succes!

Ouders en grootouders werden uitgedaagd met rad draaien, ballen gooien, touwtje trekken en sommigen durfden zelfs het spookhuis te bezoeken, gemaakt door studenten van de HKU en stagiaires. Werkers hadden paashazen gezaagd en geschilderd, paastakken versierd en er stond een heerlijke poffertjeskraam. Alles om maar zoveel mogelijk geld op te halen voor het realiseren van een kleuterschool in Ghana. De opbrengst van de paasmarkt is maar liefst €3880,00 en komt ten goede aan de Stichting Ghana schoolsupport uit Bilthoven. Zij heeft voor dit geld in overleg met De Werkplaats al een bestemming gevonden nl. het realiseren van een kleuterschool bij basisschool Alata.

In Nederland is het heel gewoon dat kinderen van vier naar school gaan, maar in de regio Sefwi Bekwai ontbreken veel kleuterscholen. Kinderen blijven thuis en ouders kunnen niet beiden voor het gezinsinkomen zorgen. Groot nadeel is dat kinderen vervolgens pas op hun zesde starten op de basisschool met een leerachterstand. Met de komst van een kleuterschool kunnen kinderen eerder aan hun school beginnen. John en Indra van Deemter van Stichting Ghana schoolsupport worden regelmatig aangenaam verrast door initiatieven van kinderen. Zo hebben werkers van de basisschool in december kerstliedjes gezongen en dansjes gedaan bij de ingang van de school. Deze spontane actie leverde 250 euro op.

Voortgezet onderwijs Werkplaats
Niet alleen leerlingen van de basisschool doen hun best; ruim 100 leerlingen van team 4 van het voortgezet onderwijs hebben in december met diverse activiteiten ook geld ingezameld. De fantastische opbrengst van 1750 euro zal ook besteed worden aan de nieuwe kleuterschool bij Alata. Het totale bedrag wat de hele Werkplaats heeft vergaard bedraagt bijna 6000 euro.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>