Logo vierklank.nl
In de broeihoop zijn wellicht
In de broeihoop zijn wellicht

Dieren om ons heen

KinderNatuurActiviteiten organiseert activiteiten voor kinderen in en over de natuur samen met vrijwilligers van Utrechts Landschap en IVN De Bilt. Woensdag 17 april is de volgende activiteit: 'Dieren om ons heen, de ringslang'.

De ringslang is niet giftig en bijt zelden. Ringslangen leggen eieren. Als de eieren op een plek worden gelegd waar het warm en vochtig genoeg is komen er na 6 weken kleine ringslangetjes uit. Tegenwoordig zijn er in de natuur niet zo veel van deze plekken meer.

Vorig jaar is er met takken, bladeren en mest een zogeheten broeihoop gemaakt. Deze keer graven wordt deze voorzichtig afgegraven om te ontdekken of er eierschalen in zitten van uitgekomen ringslangetjes. Vorig jaar werden er meer dan 200 geteld. Als er genoeg tijd is wordt er weer een nieuwe broeihoop gemaakt. Trek in ieder geval oude kleren aan of kleren die vies mogen worden. Natuurlijk kom je ondertussen veel te weten over ringslangen en wellicht zien je er zelfs een.

Het is voor de leeftijdsgroep 6 t/m 10 jaar, van 14.30 tot 16.30 uur bij Paviljoen Beerschoten, de Holle Bilt 6, De Bilt. Aanmelden kan per email tot en met zaterdag 13 april naar kindernatuuractiviteiten@gmail.com

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>