Logo vierklank.nl
Willemijn van de Water bij eigen werk.
Willemijn van de Water bij eigen werk.
Kunst & Cultuur

Expositie in Gezondheidscentrum De Bilt

door Walter Eijndhoven

Al van jongsaf is Willemijn van de Water uit Groenekan gek van fotografie, naast haar werk als apothekers-assistente bij de Hessen Apotheek in De Bilt. Dankzij connecties bij haar werkgever gingen deuren voor haar open toen zij voorstelde haar mooiste foto's te exposeren in het gezondheidscentrum.

De liefde voor de fotografie heeft zij niet van een vreemde geeft Willemijn al direct aan. Haar vader fotografeert en ook veel vrienden van hem gaan dagelijks op pad met de camera. 'Vanaf mijn kinderjaren ben ik daardoor al bezeten van fotografie', vertelt de Groenekanse. 'Fotografie is mij met de paplepel ingegoten'.

Opleiding
Na haar opleiding als apothekers-assistente begon het toch weer te kriebelen en besloot zij zich meer toe te leggen op haar grootste liefde, de fotografie. Willemijn: 'Om meer over het vak te leren, startte ik met diverse cursussen aan de Foto Academie in Amsterdam. Hierdoor werd ik zo enthousiast, dat ik in 2017 startte met een opleiding bij Fotoschool Statief, een particuliere opleiding in Utrecht'.

Vietnam
Willemijn zit inmiddels in haar tweede studiejaar, met 15 mede-studenten en nog één jaar te gaan. 'Ook als ik niet studeer, ben ik met fotografie bezig. Ik houd veel van fotoreizen, waarin ik vooral de mens centraal stel', vertelt zij. 'Hiervoor ben ik onder andere naar Vietnam geweest. Op zo'n reis probeer ik op het juiste moment een foto te maken, waardoor ik bijzondere en pure emoties probeer vast te leggen. Naast mijn fotoreizen, maak ik ook bruidsreportages en fotografeer ik voor bedrijven'.

De foto's van Willemijn zijn te bewonderen in het Gezondheidscentrum De Bilt aan de Henrica van Erpweg 2c in De Bilt. De expositie bevat enkele zwart-wit series, waaronder portretten en natuurfoto's.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>