Logo vierklank.nl
Intens geluk en grote woede waren te horen in de uitvoering van deze jonge pianiste. Het publiek gaf haar een langdurig en hartstochtelijk applaus.
Intens geluk en grote woede waren te horen in de uitvoering van deze jonge pianiste. Het publiek gaf haar een langdurig en hartstochtelijk applaus.
Muziek

Koffieconcert in Huize Gaudeamus

Ook deze keer was tijdens het koffieconcert de huiskamer van Gaudeamus volledig gevuld met belangstellenden naar het spel van de jonge pianiste Didel Bish. Zij heeft meerdere prestigieuze internationale prijzen gewonnen en trad o.a. op in het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg en vele buitenlandse podia.

Voor iedere compositie gaf zij een uitleg en hoe zij deze beleeft tijdens haar uitvoering. Ze begon met 'The Alcotts' uit de Sonate no.2 van Charles Ives. Het is bekend dat deze Amerikaanse componist een aanhanger was van een stroming die sterk geloofde in het goede van de mens en de natuur. Bish liet dat geluid ook doorklinken in haar uitvoering.

Beethoven
De volgende compositie was de Pianosonate no. 2, oftewel de 'Appassionata' van Beethoven. Een stuk dat de dualiteit tussen het fysieke en geestelijke tot uitdrukking moet brengen. Bish liet die elementen in haar spel duidelijk horen met wisselingen in tempo en aanslag. Afsluitend speelde zij van Robert Schumann de 'Faschingsschwank aus Wien'. Bish legde uit dat de componist in dit stuk wisselende stemmingen en karakters wilde laten doorklinken.     (Frans Poot)

Meer berichten