Logo vierklank.nl
Bij Mens De Bilt staat ontmoeten centraal.
Bij Mens De Bilt staat ontmoeten centraal.

Markt Samen Leuke Dingen Doen

door Walter Eijndhoven

Wie nieuwe, sociale contacten wil opdoen, kan vrijdag 12 april zijn hart weer ophalen tijdens de 'Markt Samen Leuke Dingen Doen' bij Mens De Bilt in De Bilt. Net als op een gewone markt kan iedere geïnteresseerde gewoon vrijblijvend binnenlopen en rondkijken bij diverse kraampjes en anderen ontmoeten.

'Tijdens de markt wordt iedereen ontvangen door medewerkers en vrijwilligers van Mens, met een kop koffie en iets lekkers', vertelt sociaal werker Wilma van Poelgeest. 'Het doel van deze markt is mensen met eenzelfde interesse met elkaar in contact te laten komen, op een informele manier. Natuurlijk mag je ook je buurman/ buurvrouw meenemen, graag zelfs. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Kom gezellig met elkaar, zodat de drempel wellicht iets lager is. Het is vooral een gezellige middag'.

Voor ieder wat wils
Om het bezoekers makkelijk te maken, staan kraampjes opgesteld voor geïnteresseerden met eenzelfde hobby of sport. De kans is dus redelijk groot hier iemand tegen te komen met dezelfde belangstelling op het gebied van 'Culinair' (samen eten/ koffie drinken/ terrasje), 'Bewegen' (wandelen/ sporten/ fietsen), 'Spel' (schaken/ kaartspel/ sjoelen), 'Cultureel' (film/ theater/ concert/museum), 'Creatief' (knutselen/ schilderen/ sieraden maken) of een zelf ingebrachte activiteit. Van Poelgeest: 'Wij zorgen voor een diverse samenstelling, zodat er voor iedereen wel iets te vinden is. En wie weet volgt er wel een afspraak om samen iets te gaan doen. En als je toevalligerwijs niemand tegenkomt met dezelfde interesse, is het de volgende keer misschien wel raak, want deze markt organiseren wij meerdere keren per jaar, ook bij mijn collega's in Servicecentrum Maartensdijk en diverse andere locaties binnen onze gemeente.

Begrip
Mens De Bilt hoopt dat de markt uiteindelijk een begrip wordt binnen de gemeente en dat op meerdere plaatsen binnen de zes kernen markten ontstaan. Samen met vrijwilligers hoopt Van Poelgeest uiteindelijk velen met elkaar in contact te brengen en eenzaamheid binnen De Bilt terug te dringen.

Dit jaar organiseert Mens De Bilt iedere maand een 'Markt Samen Leuke Dingen Doen'. Diverse data zijn al bekend: zaterdag 11 mei bij Eetcafé Van Miltenburg in Bilthoven, zaterdag 22 juni bij WVT (samen met Repair Café) in Bilthoven, zaterdag 13 juli bij de Buurtkamer in Bilthoven, zaterdag 28 september bij Eetcafé Buiten in De Bilt, donderdag 10 oktober bij De Vierstee in Maartensdijk en zaterdag 9 november bij de Spar in Bilthoven-Noord.

Prikbord
Van Poelgeest: 'Natuurlijk kan het voorkomen dat je niet direct iemand vindt. Als je niet kunt wachten tot de volgende markt, kun je gebruik maken van ons prikbord'. Zowel in Servicecentrum De Bilt als in De Vierstee in Maartensdijk hangt permanent een bord, waarop iemand kan aangeven wat hij of zij leuk vindt en contact zoeken met andere geïnteresseerden en wie weet reageert iemand daar wel op.

Wie interesse heeft om anderen te ontmoeten is vrijdag 12 april van 13.30 uur tot 15.30 uur welkom bij Mens De Bilt, aan de prof. Debijeweg 1 in De Bilt. Informatie is te vinden via de website www.mensdebilt.nl Contactgegevens Wilma van Poelgeest: w.vanpoelgeest@mensdebilt.nl, of: tel. 06 47296337.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>