} Logo vierklank.nl
Een impressie hoe het gaat worden. (beeld www.debilt.nl
Een impressie hoe het gaat worden. (beeld www.debilt.nl
Algemeen

Jan Steenlaan wordt weer tweerichtingsverkeer

Al geruime tijd is het bevorderen van de verkeersveiligheid op de Jan Steenlaan en omgeving in Bilthoven een onderwerp van aandacht. Daar komt bij dat voor de wijk De Leijen in het algemeen en de Jan Steenlaan in het bijzonder, sinds eind 2015 een tijdelijk verkeersregime van kracht is in verband met de aanleg van de spoorweg-onderdoorgang Leijenseweg.

Op 13 oktober 2015 heeft het Gemeentebestuur van De Bilt een verkeersbesluit genomen, op basis waarvan het tijdelijke verkeerscirculatieplan De Leijen voor een periode van 18 maanden operationeel was. Omdat de voornoemde periode is verstreken en de werkzaamheden aan de onderdoorgang (in de Leijen) is de verkeersituatie nog eens tegen het licht gehouden. Ook beschikt het College over een subsidie van de provincie die moet worden terugbetaald indien in 2019 geen werkzaamheden aan de Jan Steenlaan en nabije omgeving plaatsvinden.

Meivakantie
Inmiddels is het College van plan om in de meivakantie 2019 op de Jan Steenlaan, Jan van Eijcklaan, Van Ostadelaan en Rembrandtlaan het tweerichtingsverkeer voor zowel langzaam als gemotoriseerd verkeer terug te brengen en de maatregelen in het kader van het tijdelijk verkeerscirculatieplan De Leijen uit 2015 terug te draaien. Parallel daaraan wordt er gewerkt aan een inrichting van de Jan Steenlaan met brede fietsstroken op het weggedeelte tussen de Rembrandtlaan en Heidepark, waar geen tweerichtingenfietspad is, en een smallere rijloper. Zodoende krijgen de fietsers een eigen plek in de infrastructuur en is het gemotoriseerde vervoer 'te gast' op de smalle rijloper.

Zomervakantie
De realisatie van deze inrichting is gepland in de zomervakantie 2019. Indien en zodra de riolering in de Jan Steenlaan aan vervanging toe is, bestaat ter plaatse voldoende ruimte om het tweerichtingenfietspad door te trekken langs de gehele Jan Steenlaan. Op 13 maart zijn deze conceptplannen voor de Jan Steenlaan gepresenteerd tijdens een informatieavond in het woon- en zorgcentrum De Bremhorst in Bilthoven. Naar de mening van het College is daar gebleken dat voor de gepresenteerde plannen draagvlak bestaat.

HvdB

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>