Mike de Kok passeert zijn HMS-tegenstander. (foto Jeroen Kemp)
Mike de Kok passeert zijn HMS-tegenstander. (foto Jeroen Kemp) Foto: Jeroen Kemp

Knap herstel SVM

In de thuiswedstrijd van SVM tegen het Utrechtse HMS was het de vraag of de Maartensdijkers de knop – na de verloren midweekse inhaalwedstrijd tegen Odijk op tijd konden omzetten; eerder had SVM in december op bezoek bij HMS al met 3-0 verloren.

De Maartensdijkers nam direct na het eerste fluitsignaal het initiatief. HMS loerde op de counter en de wat trage HMS verdediging had nogal wat moeite met de snelle Mike de Kok en de regelmatig goed opkomende Danny de Bie die zijn kopbal uit het HMS doel gekopt zag worden. Kevin Timman is niet alleen bekend om zijn verre ingooi, maar ook door zijn zuivere traptechniek. Hij zorgde steeds voor prachtige diepe ballen op de SVM-voorwaartsen. SVM kreeg in de eerste helft genoeg kansen om te scoren, maar het vizier stond nog niet op scherp. En dan scoort HMS met een houdbaar afstandsschot de 0-1.Nog in de zelfde minuut maakt Mike Boshuis dankzij goed doorzetten van Mike de Kok de gelijkmaker. Voor de rust werd er niet meer gescoord.

Ongewijzigd
Een ongewijzigd SVM creëerde ook in de tweede helft de beste kansen. Al na enkele minuten kreeg de HMS goalie een vrije trap van Kevin Timman niet onder controle en Jordi van der Lee reageerde snel en tikte de 2-1 binnen. SVM wilde meer maar bleef slordig omgaan met de kansen. De stand bleef te lang ongewijzigd, waardoor HMS kon blijven geloven in een beter resultaat. SVM was even de grip op de wedstrijd kwijt en mocht van geluk spreken dat HMS niet scoorde. SVM kreeg eer ruimte om zelf te scoren en had al veel eerder de wedstrijd op slot moeten gooien. Mike Boshuis lette bij een van de vele scoringskansen van SVM goed op en tikte de veilige 3-1 met nog een kwartier te spelen  binnen.

Plaats
De 2e plaats in nu stevig in handen van de geelblauwe equipe, mede door het verlies van EDO met 2-0 bij Vianen en de winst op HMS. Koploper Hercules echter maakte zelf geen fout en blijft winnen. Aanstaande zaterdag gaat SVM op bezoek bij runner up Austerlitz en op 20 april komt Hercules op bezoek in Maartensdijk. De Maartensdijkers moeten zelf alles blijven winnen om nog een kans te houden op het kampioenschap en dan hopen op een extra misstap van Hercules. De Maartensdijkers hebben in ieder geval al een periodetitel op zak, waardoor in ieder geval deel kan worden genomen aan de nacompetitie voor een extra plaats in de 3de klasse.