Tweede elftal-speelster Joëlle van Utrecht maakt haar debuut. (foto Wessel Plate)

TZ speelt zich veilig

Zaterdag 30 maart stonden bij TZ de laatste wedstrijden in de zaal in het teken van veiligstellen van het overgangsklasse-schap voor TZ 2 en bij TZ 1 in het teken van het afscheid van 4 spelers.

TZ 2 slaagde glansrijk en volledig op eigen kracht werd, met in de 2e helft steun van Daniel en Joep, uiteindelijk zeer knap de handhaving in de reserve overgangsklasse veilig gesteld. Voor deze jonge ploeg een uitstekende prestatie. Daarna mocht het 1e team in het strijdperk treden tegen de kampioen Odik, een sterke ploeg, zeer stabiel tijdens het seizoen en de volledig terechte kampioen. Nog eenmaal alles uit het vuur halen tegen deze tegenstander om het zodoende het zaalseizoen goed af te sluiten, maar vooral om Randy, Milenka, Anouk en Nawal passend afscheid te laten nemen na een mooie korfbalcarrière bij TZ.

Investeren
De 1e helft ging gelijk op, maar het was toch ook duidelijk dat TZ veel moest investeren om aan goed aanvalsspel te komen. Hoge druk van Odik maakte dat erg lastig, maar als ze er onder uit kwamen werd dat vaak gevolgd door mooie afrondingen zodat bij rust met een 9-11 ruststand de kleedkamers ingegaan werd. Na  de rust bleef het beeld enigszins hetzelfde, TZ kon iets makkelijker aanvallen, maar verdedigend werd het steeds moeilijker om hun sterke heren af te stoppen. Tot 19-20 kon TZ het volhouden, daarna liep Odik 10 minuten voor tijd uit naar 20-26 en was de wedstrijd gespeeld.

Afscheid
Daarna was het tijd om afwisselend de vier afscheidnemende spelers tegelijk te kunnen wisselen. Onder daverend applaus en vele gele kaarten en af toe een kleine traan vond dit op een mooie wijze plaats. Joelle maakte haar debuut en pikte direct een doelpunt mee, uiteindelijk een 26-30 eindstand. Het 1e team was geslaagd in de laatste wedstrijd, prima tegenspel te kunnen bieden tegen Odik en een creëerde een passend zaalafscheid voor de 4 teamgenoten.