De spelers van NOVA liepen op met de jongste leden van de club, de Kangoeroes.

Nova degradeert

Afgelopen zaterdag stonden er twee mooie wedstrijden op het programma. Zo kon Nova 2 kampioen worden en Nova 1 een degradatieduel afdwingen.

De reserves speelde een goede wedstrijd waarin snel afstand genomen werd van de tegenstander MIA. Echter kwamen zij goed terug en na een zinderende slotfase was het Nova die aan het langste eind trok. Hierdoor kon Nova 2 zich eindelijk kampioen noemen van de reserve 2e klasse. Met dit kampioenschap zal Nova 2 volgend jaar uitkomen in de reserve 1e klasse.

Daarna was het de beurt aan Nova 1 om KVA het vuur aan de schenen te leggen. Beide teams kwamen niet lekker uit de startblokken en in de eerste fase werd de korf lastig gevonden. Toch was het elke keer KVA die op belangrijke momenten wist te scoren en zo rustig aan uitliep op de thuisploeg. De teams gingen de rust in met 11-14 waardoor alles voor Nova nog open lag.

In de tweede helft werden er wat wissels toegepast om meer doelpunten te forceren. Dit lukte en Nova leefde op en begon beter spel neer te zetten. Elke keer als Nova een aanhakingstreffer scoorde, was het KVA die een stokje voor de inhaalslag stak. Zij speelde de aanvallen volwassen uit en gingen op zoek naar de goede kansen. Daarbij kon de ploeg uit Amstelveen makkelijk herhalen en uiteindelijk vielen de ballen ook. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgefloten met 19-25 in het voordeel van KVA. Met deze verliespartij is degradatie naar de eerste klasse een feit.   (Job Paauw)