Groep 4 met de 'buit' uit de buurt.
Groep 4 met de 'buit' uit de buurt.

Martin Luther Kingschool supporter van Schoon

Algemeen

Op 21 maart was de 18e editie van de Landelijke Opschoondag georganiseerd. In Maartensdijk hebben de leerlingen van de Martin Luther Kingschool de handen uit de mouwen gestoken voor een schone buurt:

Vrijdag 22 maart heeft groep 4 de omgeving van de school schoongemaakt. Met grijpstokken werd het zwerfafval, dat overal in de wijk te vinden is, opgeruimd. De leelingen en de begeleidende ouders waren verbaasd over de grote hoeveelheid zwerfafval: zakken vol. De omgeving van de school ziet er nu weer netjes opgeruimd uit.

De Martin Luther Kingschool is sinds enige tijd Supporter van Schoon. Naast de aanschaf van de bekende afvalbakken van Nederland Schoon doen zij nu ook mee aan de Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon. Het is een doelgerichte keuze van de school om mee te doen aan deze actie. 'Wij willen de kinderen leren verantwoording te dragen voor hun omgeving. Dat doen wij al langer binnen de muren van onze school. Met deze actie laten wij zien dat dit ook buiten de muren van het schoolgebouw kan. De actie was een succes en krijgt een vervolg. Wij zoeken samenwerking met andere partijen in het dorp om samen te zorgen voor een schoner dorp'.         (Arjan Dam)