Logo vierklank.nl
De klarinetspelers letten goed op de dirigent.
De klarinetspelers letten goed op de dirigent.
Muziek

Succesvolle uitvoering project Muziek Op School

Vrijdagavond 29 maart vond de afsluiting plaats van het project Muziek Op School voor de groepen 5, 6 en 7 van de Martin Luther Kingschool en de WereldKidz Kievit in de Vierstee in Maartensdijk. In een uitvoering van 45 minuten lieten de kinderen zich begeleid door het harmonieorkest van Kunst en Genoegen muzikaal van hun beste kant zien.

door Kees Diepeveen

Onder grote belangstelling hebben de leerlingen laten horen wat zij in 10 weken tijd hebben geleerd. Docent/dirigent John Leenders van Muziekvereniging Kunst en Genoegen heeft de kinderen muziekles gegeven en voorbereid op dit optreden. Hij leidt ze rustig en enthousiast door de optredens heen. De optredens waren verdeeld in groepen op trompet, fluit, klarinet en slagwerk en werden begeleid door het harmonieorkest. De kinderen deden hun uiterste best om het ingestudeerde muziekstuk zo goed mogelijk te vertolken en het viel op dat een aantal kinderen hun instrument al met veel bravoure bespeelden.

Cojon
Bijzonder waren de optredens van de groepen op het klokkenspel en de ritmegroep op de Cojon (uitspreken cogon), een melodische houten box. Hier werd het maken van muziek gecombineerd met zang. Vooral de ritmegroep wist de zaal aan het zingen te krijgen toen het lied: 'We are the champions' werd ingezet.

Muziek Op School
De basisscholen WereldKidz Kievit en Martin Luther Kingschool in Maartensdijk zijn twee jaar geleden de samenwerking aangegaan met de plaatselijke Muziek vereniging Kunst en Genoegen om gedurende drie schooljaren twee seizoenen muziekonderwijs binnen schooltijd in de beide scholen te realiseren onder de naam Muziek Op School. De bovenbouwgroepen maken wisselend kennis met trompet, klarinet, dwarsfluit en diverse soorten slagwerk en volgen 10 muzieklessen. De kinderen maken zelf de keuze voor het instrument dat zij de komende maanden leren kennen.

Voorzitter Nel Raven van Kunst en Genoegen: 'Ik hoop dat er kinderen in deze groepen zijn die het muziek maken zo leuk vinden dat zij hierin willen doorgaan. Ze zijn bij ons van harte welkom'. Meer informatie zie www.muziek-collectief-maartensdijk.nl

Meer berichten