Logo vierklank.nl
Gezellige drukte bij de ontvangsttafel van het Repair Café. (foto Frans Poot)
Gezellige drukte bij de ontvangsttafel van het Repair Café. (foto Frans Poot)
Algemeen

Bijzondere sfeer bij Repair Café Bilthoven

Het Repair Café bij WVT in Bilthoven was afgelopen zaterdag gezellig druk. Aan het begin liep de wachttijd wat op, maar na verloop van tijd werd het rustiger en konden de bezoekers vrij snel geholpen worden.

Ignas de Jong kwam als eerste binnen, met een kapotte computer. Het ventilatortje bleek stuk, wat eenvoudig te verhelpen was door dit onderdeel te smeren. Er waren veel bezoekers die al eerder bij het Repair Café waren geweest en tevreden terugkwamen om nogmaals de bijzondere sfeer te ervaren waarin de vrijwilligers hun uiterste best doen kapotte spullen weer tot functioneren te brengen. Mevrouw Sila Ramhisoensing uit Bilthoven kwam langs om, als dank, roti te brengen voor reparateur Hardy omdat hij de vorige keer een oud speeldoosje voor haar kleinkind had gerepareerd.

Bypass voor Senseo
Reparateur Arun repareerde een kapotte Senseo, die steeds aangaf dat er geen water in het reservoir zat. Eerst raadpleegde hij de Senseo reparatiehandleiding (samen gesteld door de collega's van Repair Café Deventer) en kwam er zo achter dat er iets met het magneetje in het reservoir moest zijn. Reparateur Elon hielp vervolgens te bedenken hoe een by-pass uit te voeren om dit magneetje te omzeilen. Het lukte, en de Senseo maakt weer de vertrouwde koffie.

Verschillende bezoekers kwamen met een problematisch tablet binnen, waaronder een mevrouw die een tablet had gekocht bij een inmiddels failliet bedrijf waardoor ze daar niet terecht kon. Reparateur Arjan was er een tijdje mee bezig, maar kwam erachter dat de problemen allemaal in de instellingen zaten, en wist het apparaat weer goed te laten functioneren.

Buurtbemiddeling
Anke en Eveline van buurtbemiddeling waren aanwezig om de wachtende bezoekers informatie te geven over het repareren van relaties met de buren. Zij vertelden over de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen als je in een lastige situatie dreigt te komen of bent gekomen met jouw buren en er onderling niet goed uitkomt. Anke had ook haar kapotte waterkoker meegenomen die door reparateur Ben snel was gerepareerd.

Bison kit
Tegen het einde van het Repair Cafe kwam Harm uit De Bilt binnen met een kapotte i-phone oplader. Het snoer was ergens tussengekomen en beschadigd geraakt. Reparateur Arun wilde het maken met een stukje fietsband. Maar fietsreparateur Karel had een ander idee, hij repareert snoeren altijd met bison kit. 'Dat isoleert, geeft een hele goede mantel en je kunt het vormen zoals je wilt', aldus Karel. En inderdaad, de oplader doet weer waarvoor die bedoeld is.

Het volgende Repair Cafe Bilthoven is op zaterdag 11 mei. Zie ook repaircafebilthoven.wordpress.com/

Meer berichten