Logo vierklank.nl
Henk Visch houdt een inleiding over zijn werk.
Henk Visch houdt een inleiding over zijn werk.
Kunst & Cultuur

Duo-expositie in Traverse van Gemeentehuis

Op 24 maart was de opening van een nieuwe expositie in de Mathildezaal van gemeentehuis Jagtlust in Bilthoven. Ook deze keer was er een grote belangstelling. De beide exposanten hielden zelf een inleiding op hun werk.

Kars Persoon (schilderijen en aquarellen) sprak over de gelaagdheid in zijn werken; in tijd en plaats. De mens staat hierin centraal, met steeds een andere gestalte: 'Het anders zijn van de ander' is een centraal thema in zijn werk. Daarmee daagt hij de toeschouwer uit om zelf zijn verbeelding te maken. Zijn werk is te zien in diverse musea, zoals het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Centraal Museum in Utrecht.

Ook Henk Visch (beelden) daagt zijn toeschouwer uit zelf associaties met zijn werk te zoeken. Zijn sculpturen stralen een verstilde, teruggetrokken sfeer uit, die daarmee de toeschouwer uitnodigt er zelf een betekenis aan te geven. Hij vertegenwoordigde Nederland in 1988 bij de Biënnale van Venetië. Heel recent maakte hij een beeld voor de Jardin des Tuileries te Parijs. De werken zijn tot 14 mei te bezichtigen.    (Frans Poot)

Meer berichten