Logo vierklank.nl
Jong en oud is welkom op de lammetjesdag.
Jong en oud is welkom op de lammetjesdag.
Jeugd

Lammetjesdag in Westbroek en Tienhoven

De eerste lammetjes zijn geboren; dan is het weer tijd voor de jaarlijkse Lammetjesdag. Op zaterdag 30 maart wordt deze georganiseerd door de Agrarische Natuurvereniging [ANV] Landschap Noorderpark.

Op de boerderij van de familie Lam, Korssesteeg 1 in Westbroek is er tussen 10.00 en 16.00 uur van alles te beleven voor jong en oud. Ook bij Museumboerderij Vredegoed, Heuvellaan 7 in Tienhoven/Oud Maarsseveen is er Lammetjesdag.

Boerderij Westbroek
Op het boerenbedrijf van de familie Lam worden voornamelijk melkkoeien en hobbymatig schapen gehouden. Hier kunnen kinderen al spelenderwijs leren over het boerenbedrijf. Ze kunnen knuffelen met een makke koe, kalfjes aaien, de lammetjes de fles geven en de kuikentjes vertroetelen. En ook een (biest-)pannenkoek eten en spelen in het strodoolhof.

Museumboerderij Vredegoed
Bij boer Bert van der Tol op de boerderij krijgen sommige lammetjes de fles; daar mogen de kinderen bij helpen. De stallen met lammetjes zijn hier gratis te bezoeken. Consumpties en een rondleiding door de museumboerderij zijn tegen betaling.

ANV trakteert
Op de boerderij in Westbroek krijgen bezoekers

zolang er beslag is

een heerlijke, versgebakken biestpannenkoek met limo voor de kinderen, koffie of thee voor de ouders; gratis aangeboden door de ANV.

Meer berichten