Vanwege zijn hattrick krijgt Mike de Kok de wedstrijdbal.

SVM scoort 7 doelpunten tegen SEC

Het in de 4de klasse G onderaan staande SEC uit Soest maakte het SVM zaterdagmiddag niet echt moeilijk. Vanaf de eerste minuut trokken de Maartensdijkers het initiatief naar zich toe en werden steeds gevaarlijker. SEC werd vastgezet door het goede en snelle combinatiespel van de geelblauwe equipe; de 1-0 voorsprong stond al binnen 5 minuten op het scorebord. Mike Boshuis kopte de 1-0 binnen.

Daarna stapelden de kansen zich op met goede schoten van de hardwerkende Perry van der Bunt op de lat en de paal. Mike de Kok scoorde met de 2-0 na een kwartier spelen zijn 75ste doelpunt. Dezelfde Mike scoorde door de steeds goed opkomende back Danny de Bie met een kopbal ook de 3-0. Het was niet de vraag of SVM zou scoren maar wanneer. De prachtige traptechniek van strateeg Kevin Timman zorgde voor kansen en veel onrust in de SEC verdediging, maar de 4-0 kwam er nog niet. Een klein concentratiedipje in de SVM-verdediging zorgde voor de 3-1.En dan vlak voor de rust zorgde, uit weer een prima voorzet van Danny de Bie, Mike de Kok voor de 4-1.

Wissels
Na de rust ging een ongewijzigd SVM op jacht naar meer doelpunten. Roy Wijman plaatste de bal heel zuiver op Mike de Kok en de 5-1 stond op het scorebord. SEC stelde hier weinig tegenover. Mike de Kok was deze zaterdag niet te stoppen en scoorde met een kopbal ook de 6-1. SVM trainer Kevin Ligtermoet wisselde met het oog op de komende wedstrijden enkele spelers.

Bloemen
Fons van Klaren bepaalde de einduitslag op 7-1.Mike de Kok kreeg een bloemetje voor zijn fraaie doelpuntenproductie en mocht door zijn hattrick de wedstrijdbal mee naar huis nemen. Het blijft in deze competitie spannend, want ook Hercules won (met 6-0 van Vianen) en EDO en HMS blijven op afstand en amechtig meedoen. SVM blijft thuis ongeslagen.

Zaterdag 30 maart ontmoeten SEC en SVM elkaar opnieuw - nu voor de inhaalwedstrijd - in Soest. Daarna gaan de Maartensdijkers op 2 april inhalen in Odijk tegen de plaatselijke SV Odijk en op 6 april zijn de Maartensdijkers gastheer voor HMS (Utrecht).

Een van de zeven doelpunten van SVM in beeld.