Nova verliest van Wit Blauw

Afgelopen zaterdag reisde het eerste voor de tweede keer af naar Kampen. Dit keer was het Wit Blauw die in deze zaal speelde. In de eerste fase ging de score gelijk op en kon Nova bij blijven. Echter in de loop van de eerste helft liep Wit Blauw steeds verder uit. De wedstrijd werd uiteindelijk verloren met 35-22.

In de eerste fase wisten beide teams de korf makkelijk te vinden. Van tevoren werd er een duidelijk plan gemaakt om de tegenstander van het scoren af te houden. Het schot toelaten en doorbraken voorkomen en daarbij goed letten op het onnodig weggeven van vrije ballen. In het eerste deel ging dat redelijk. Wit Blauw werd gedwongen tot schoten van afstand en Nova kon elke keer mee scoren. Even stopte Nova met scoren waarna Wit Blauw met vier vrije ballen op rij uit kon lopen naar een 9-5 voorsprong. Achteraf bleek Nova niet in staat om deze achterstand weg te werken. Nova bleef de korf vinden, maar na elk doelpunt van Nova had Wit Blauw snel een antwoord. Hierdoor bleven zij spelen met een comfortabele voorsprong en kon Nova lastig dichtbij komen.

In de tweede helft zou Nova een stuk scherper moeten zijn in de afronding en daarbij geen fouten maken. Het duurde even voordat Wit Blauw scoorde, waardoor Nova de kans had om orde op zaken te stellen. De aanvallen van Nova leverde niks op en door de manier van verdedigen kon Wit Blauw makkelijk aanvallen opzetten. Door de lange heren onder de rebound konden zij vaak herhalen. Daarna begon Wit Blauw weer te scoren en kon Nova niet meekomen. Het collectief uitverdedigen werd matig uitgevoerd waardoor Wit Blauw de bal diep in het aanvalsvak wist te krijgen en snel kon aanvallen. Dat resulteerde in een eindstand van 35-22.

Volgende week komt mede-degradatiekandidaat KVA op bezoek in De Bilt. Voor beide ploegen een erg belangrijke wedstrijd. De winnaar dwingt een degradatiewedstrijd af. Nova  start om 17.00u.      (Job Paauw)