FC De Bilt blijft op voorsprong

Zaterdag 23 maart speelde FC De Bilt 1 tegen IJFC uit IJsselstein. In de eerste helft liet FC De Bilt niet het beste zien. Wel aan beide kanten wat kansen, maar het was van Biltse kant niet zo mooi als een week eerder.

Na een half uur onderschepte IJFC een pass, schakelde snel om en uit een goede voorzet werd uitstekend ingekopt. Jos de Gram was kansloos en FC De Bilt moest nu echt aan de bak om de 0-1 weg te werken. Dat leek voor rust te lukken toen Marcel Melissen alleen voor de IJFC-doelman opdook. Maar Mike Maaswinkel tikte zijn inzet tot corner.

Na rust een heel andere wedstrijd en de gelijkmaker werd dan ook al in de 48e minuut gemaakt. Na een wervelende actie van Mano Bakkenes kreeg Robin Notenboom de kans (1-1) Daarna duurde het misschien wat langer dan nodig was voor FC De Bilt het verschil ging maken, want de mogelijkheden werden niet goed benut. In de 75e minuut gaf Mano de bal uitstekend voor op Redouan Boussoufi, die de bal te slap inschoot, maar daarna heel goed doorging en op verbluffende wijze de 2-1 wist aan te tekenen. Diezelfde Redouan stelde enkele minuten later na een goede actie Robin weer in de gelegenheid en dus 3-1.

De enige concurrent Delta Sports wist ook te winnen. FC De Bilt staat vier punten voor met nog zes competitiewedstrijden voor de boeg. Volgende week staat de bekenwedstrijd uit tegen SVL op het programma. Dan op 6 april uit tegen Veensche Boys en dan ook 13 april de kraker tegen Delta Sports (thuis aanvang 14.00 uur).