DOS laat winst door vingers glippen

DOS wilde in de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen een goeie prestatie neerzetten. Daar zag het lange tijd ook naar uit, maar uiteindelijk bleven de Westbroekers met lege handen achter. Voor zowel DOS als tegenstander de Meeuwen stond er niets meer op het spel. Eerder op de dag was HKC al kampioen geworden.

De thuisclub begon goed aan de wedstrijd en opende de score. De Meeuwen counterde nog wel snel, maar na de 1-1 was het DOS dat de gehele eerste helft het voortouw had. Met goed spel werden er veel kansen gecreëerd en liep DOS uit naar 5-2. De Meeuwen voerde de druk in de verdediging op en ging steeds fysieker spelen. DOS zocht even naar een goede oplossing om dit ontwijken en tussentijds naderde de Meeuwen tot een punt. Net op tijd pakte DOS de draad weer op en had bij rust een 13-9 voorsprong.

Het eerste deel van de tweede helft ging DOS voort op de ingeslagen weg. Bij 15-10 moest Bas de Jong het veld geblesseerd verlaten. De Meeuwen profiteerde even van de omzetting, maar bij 15-12 was het DOS dat weer uitliep naar een 19-13 voorsprong. De laatste tien minuten overkwam DOS hetzelfde als de afgelopen twee wedstrijden. Beetje bij beetje kwam de Meeuwen dichterbij, vooral doordat DOS zelf niet meer scoorde. Coach Andreas van Grootheest probeerde nog met een wissel het tij te keren, maar dit had niet het gewenste effect. In de laatste minuut kwam de Meeuwen op gelijke hoogte en in de laatste aanval ging DOS nog vol voor de winst. De bal stuiterde de korf uit, ging naar het aanvalsvak van de Meeuwen en op miraculeuze wijze ook nog door de korf. Volgens heel DOS buiten de zoemer, maar volgens het arbitrale duo niet.

Videobeelden achteraf bevestigden dat de zoemer al was gegaan en de scheidsrechter het doelpunt niet had mogen goedkeuren. Een onnodige nederlaag, waarbij DOS driekwart van de wedstrijd veruit de beste ploeg was, maar het in de slotfase zelf weggaf.

Volgende week is de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie voor DOS in Kampen tegen DOS om 20.10 uur.