Logo vierklank.nl
Muziek

Drummen in de klas

Je kiest vaak voor hoog koper gekozen vanwege de klank of omdat je er mee kunt samenspelen met een paar vrienden of met velen in een orkest.
Je kiest vaak voor hoog koper gekozen vanwege de klank of omdat je er mee kunt samenspelen met een paar vrienden of met velen in een orkest.

Leerlingen van basisschool 't Kompas in Westbroek krijgen zeven weken lang muziekles van docenten van de plaatselijke Muziekvereniging Vriendenkring. Vorige week zijn ze aan de slag gegaan met saxofoons, bugels, drums en andere instrumenten van de fanfare.

Elke dinsdag krijgen de kinderen drie kwartier les in twee groepen (5/6 en 7/8) van Els, Tessa en Jaap, die saxofoon, hoogkoper zoals bugel, en percussie doceren. Dat doen ze nu ook al voor leerlingen van Vriendenkring . De laatste les - vlak voor de meivakantie - mogen de ouders naar een heus optreden van de bovenbouw komen kijken. Maar de onderbouw is eveneens van de partij: als begeleidingskoor. Bovendien krijgen zij ook al een proefles, als smaakmaker voor later.

Fanfare
Al met al hoopt Vriendenkring de kinderen te enthousiasmeren voor muziek maken én voor de fanfare. De Vriendenkring bestaat nu al voor de helft uit jongeren en nieuwe leden zijn altijd welkom. Doorgaans mogen ze binnen een jaar meespelen met het orkest. Dat betekent bijvoorbeeld buiten meelopen met de fanfare, tijdens het Oranjefeest en de intocht van Sinterklaas, maar ook twee keer in het jaar een concert geven en soms optreden op een festival.

De lessen worden gefinancierd door de school. De aanschaf van extra instrumenten wordt onder andere ondersteund door de sponsors van de muziekvereniging en door de Westbroekse Ondernemersvereniging.

(Karin Bos)

Meer berichten