De aftrap is verricht door wethouder Dolf Smolenears (tweede van rechts)
De aftrap is verricht door wethouder Dolf Smolenears (tweede van rechts)

Aan de slag tijdens NLdoet

Algemeen Politiek

Alweer voor het 7e jaar op rij gaan Biltse ambtenaren met diverse vrijwilligersactiviteiten aan de slag, dit jaar onder het motto: 'Kom erbij'. En dit jaar doet men het samen met inwoners! Er staan allerlei activiteiten gepland, zoals klusactiviteiten, samen koken of wandelen met ouderen en scholieren.

Het hele jaar door zet de gemeente zich met de eigen medewerkers in op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen, verspreid over de kernen. De activiteiten variëren van klus- en tuinier-projecten tot wandelingen en sportdagen met cliënten. Het programma wordt zoals altijd gecoördineerd door MENS De Bilt, dit jaar onder het motto 'Kom Erbij'. Daarmee roept MENS De Bilt op oog voor elkaar te hebben, er voor elkaar te zijn en vooral: het gesprek met elkaar aan te gaan.

NL Doet
Op vrijdag 15 maart gaf wethouder Dolf Smolenaers de aftrap voor deze NLdoet activiteiten in de gemeente De Bilt. Dit deed hij door bij Zorgboerderij Nieuw Toutenburg in Maartensdijk samen met een cliënt de eerste laurierstruik te planten ten behoeve van de afrastering van het terrein. Diezelfde dag waren er ambtenaren aan de slag bij 'De Reiger', een woonvoorziening van Reinaerde voor 26 cliënten met een verstandelijke beperking; samen met cliënten schilderden en tuinierden zij daar.

Meedoen?
Later in het jaar staan nog meer activiteiten gepland waaraan ook inwoners kunnen meedoen, zoals Wandelen in de wijk met bewoners van Huize het Oosten (11 april), wandel-tweedaagse met bewoners van d'Amandelboom (12 en 13 juni) en sociale flats (Leijen Zuid), samen koken en eten met bewoners seniorenflats (26 juni). Aansluiten bij deze gemeentelijke vrijwilligersactiviteiten kan via Astrid Kloosterziel van MENS De Bilt: a.kloosterziel@mensdebilt.nl.

Op zoek naar vrijwilligers of vrijwilligerswerk? De Vrijwilligerscentrale van MENS De Bilt heeft een vacaturebank, bemiddelt tussen vrijwilligers en maatschappelijke organisaties en organiseert ondersteuningsactiviteiten voor vrijwilligers. Op www.mensdebilt-vwc.nl is meer informatie te vinden. [HvdB]

!