Logo vierklank.nl
De Nationale Diabetes Challenge is een wandelevenement, dat de kwaliteit van leven van mensen met diabetes verbetert
De Nationale Diabetes Challenge is een wandelevenement, dat de kwaliteit van leven van mensen met diabetes verbetert (Foto: Ronald Hoogendoorn)
Sport

Nationale Diabetes Challenge

Samen met het Gezondheidscentrum De Bilt doet het Buurtsportteam van Mens De Bilt mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2019. 'We nodigen iedereen uit om vanaf half april wekelijks met ons te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid': aldus buurtsportcoach Maikel Rijdes.

Hij vervolgt: 'Omdat bewegen voor iedereen goed is, kunnen ook mensen zonder diabetes meewandelen; we houden rekening met ieders niveau. In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival. De afstanden daar zijn 5, 10, 15 of 20 km'.

Kwaliteit
De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC laat zien dat iedere stap telt.

Informatieavond
De eerste wandeltraining start op
19 april. Op woensdagavond 27 maart om 19.00 uur is er een informatieavond over de Nationale Diabetes Challenge in het servicecentrum van Mens aan de Prof. Dr. P.J.W. Debijeweg in De Bilt. Meer informatie opvragen of inschrijven kan via een mail naar Maikel Rijdes, buurtsportcoaches@mensdebilt.nl.

HvdB

Meer berichten