Logo vierklank.nl
De benjamins van SRFC staan hun mannetje op het veld in Devnter.
De benjamins van SRFC staan hun mannetje op het veld in Devnter.
Sport

SRFC beleeft een mooie rugbydag

SRFC heeft afgelopen weekend een hele dag rugby beleefd. Vroeg op zaterdag om met twee teams in Deventer in de oostelijke competitie mee te spelen. Om daarna snel terug te reizen naar Hilversum om van daaruit met een Amerikaanse schoolbus vol Stichtsche Rugby fans naar de interland Nederland-Portugal te gaan kijken op het Nationaal Rugby Centrum Amsterdam.

De jongste jeugd tot 8 jaar, U8, beet het spits af tegen de thuisclub de Pickwick Players en de punten stapelden op tot een respectabele 7-5 winst. De wedstrijd tegen de Rams uit Apeldoorn die daarop volgde werd wederom met overmacht gewonnen. De laatste partij was tegen een bekende club, URC uit Utrecht, en iets lastiger. De kids uit Utrecht waren erg snel en wisten vaak te scoren. Goed verdedigen en sterk aanvallen van de Wolven zorgde voor een knappe eindstand van 4-6. Goed gespeeld door de U8.

Aansluitend gingen de SRFC teams in kolonne naar Amsterdam voor de interland Nederland-Portugal, niet om te spelen maar om top rugby te kijken. Een hele mooie dag rugby met redelijk spel van de Nederlandse heren en waanzinnig mooi rugby van de Nederlandse dames die aansluitend met overmacht wonnen van Duitsland voor hun interland.             (Toine van der Poel)

Meer berichten