Logo vierklank.nl
Zes SVM-verdedigers zijn er nodig bij één Patria-aanvaller. (foto Nanne de Vries)
Zes SVM-verdedigers zijn er nodig bij één Patria-aanvaller. (foto Nanne de Vries)
Sport

Hattrick Mike de Kok tegen Patria

Mike de Kok trok zich helemaal niets aan van de storm en de regen die zaterdag over sportpark van Eck raasde. SVM speelde tegen de storm in en had daardoor mogelijk moeite om goed combinatievoetbal op de mat te leggen. Toch waren de eerste kansen voor de geel blauwe trots. Het bleef echter bij wat plaagstootjes het eerste kwartier.

SVM bleef gevaarlijk en uit een aanval uit het boekje (assist Jordi van der Lee) scoorde Mike de Kok met een prachtige kopbal de 1-0. De regen en de storm bleken een gevaarlijkere tegenstander dan het hardwerkende Patria. Toch had een kopbal op de paal een waarschuwing moeten zijn voor de SVM verdediging. Met nog tien minuten te spelen kwam Patria op 1-1. Patria profiteerde van de onrust bij SVM en kwam zelfs op een 1-2 -voorsprong. SVM spits Stijn Orsel werd vlak voor de theepauze in het strafschopgebied onderuit gehaald en Kevin Tieman benutte de toegekende strafschop (2-2).

Passie
Een ongewijzigd SVM ging na de thee met inzet en passie hard aan het werk om weer op voorsprong te komen. Mike de Kok kopte al snel de 3-2 binnen. Even later zorgde Jordi van der Lee uit een hoekschop van Kevin Tieman voor de 4-2. SVM had nu de veilige voorsprong die het wilde en bouwde de voorsprong verder uit naar 5-2 (Mike de Kok). Frank van Brenk bepaalde de einduitslag op 6-2. Coen Swart maakte na een slepende blessure weer zijn eerste speelminuten. Zaterdag 16 maart gaat SVM op bezoek in Odijk.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>